L'autòpsia aclareix que la dona de Torrevella va morir accidentalment

El visionat de les càmeres de videovigilància ha demostrat que la dona va caure per les escales sense la implicació de terceres persones
8 abril 2019 12:40h
La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació del cas, que ha quedat sota secret de sumari. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. L'autòpsia realitzada a la dona de 39 anys morta aquest diumenge a Torrevella (el Baix Segura) conclou que la mort és "compatible" amb una caiguda per les escales, com van registrar les càmeres de videovigilància de l'edifici, i que "no s'aprecien signes de violència de terceres persones ni signes de defensa", segons han explicat fonts de la Guàrdia Civil.

Per això, els agents de l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil a càrrec de la investigació han "descartat per complet" la implicació de terceres persones en la mort de la dona, que atribueixen a un "accident fortuït".

Els investigadors han realitzat un "exhaustiu" visionat de les imatges obtingudes de les càmeres de videovigilància de l'edifici en què es va trobar el cos sense vida de la dona. En les imatges, preses durant la matinada del 6 al 7 d'abril, s'observa com la dona deambula pel bloc de cases, "en un aparent estat d'embriaguesa", ha explicat la Benemèrita.

En la planta -1, on es troba el garatge, la dona morta es va llevar els pantalons que portava i la roba interior per a miccionar. En marxar del lloc, es va oblidar de vestir-se. "Per aquest motiu, va ser trobada sense roba de tronc per a baix", ha indicat la Guàrdia Civil.

A les 1.21 hores, s'observa en les imatges com la víctima es dirigeix a la primera planta de l'edifici, moment en el qual cau per les escales i es produeix la mort de la dona. "Gràcies a les càmeres de l'edifici, es pot descartar per complet la participació de terceres persones en aquests fets, que es deuen, per tant, a un accident fortuït", explica l'institut armat.

El cos va ser trobat al replà de l'escala, a les 09.17 hores, per veïns de l'edifici, que van donar avís als serveis sanitaris d'emergències, que, a les 09.35 hores, només van poder dictaminar la defunció de la dona. El cos estava despullat de cintura cap avall a les escales d'un edifici situat en un polígon industrial amb alguns locals d'oci nocturn a les afores de la localitat.

Un menor que havia eixit a passejar el gos hauria trobat el cos a les escales i, immediatament, hauria a la Policia Local de Torrevella, que va avisar la Guàrdia Civil. Aquest cos és qui s'ha fet càrrec de la investigació del cas, que ha quedat sota secret de sumari.

Durant el matí d'aquest dilluns, s'ha conegut el resultat de l'autòpsia practicada al cos de la morta. L'informe forense indica la "presència de traumatismes cranioencefàlics interns incompatibles amb la vida i compatibles amb la referida caiguda". També estipula que no s'aprecien altres signes de violència de terceres persones ni signes de defensa. Les diligències s'han entregat al jutjat número 3 de Torrevella.

La Guàrdia Civil d'Alacant va mantindre oberta des del principi "qualsevol possibilitat" i va plantejar que es poguera tractar d'un crim violent. Finalment, tant els indicis com els enregistraments de la zona porten a determinar que es tracta d'un accident mortal, ja que la víctima "no es trobava en les millors condicions i va patir aquest fatal desenllaç", com ha explicat el delegat.

next