L'AVE es dona de baixa de la CEV perquè no pot mudar-se a la seu de la patronal al carrer Hernán Cortés

El 'lobby' empresarial tenia previst traslladar-se a l'edifici que abans ocupava Cierval
11 juny 2019 17:39h
La Junta Directiva d'AVE ha decidit donar-se de baixa de la CEV. / DLV

VALÈNCIA. L'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) romandrà en la seua seu actual del carrer de Colom de València a causa de "problemes jurídics" que li impedeixen mudar-se a l'edifici de la Confederació Empresarial d'Empresaris de la Comunitat Valenciana (CEV) al carrer Hernán Cortés tal com tenia previst, això és, en un "projecte comú" junt amb la seua Fundació Valenciana d'Estudis Avançats i la Fundació Jaume I.

El motiu és que en aquest immoble –patrimoni sindical de l'Estat, cedit a la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), que al seu torn ha cedit el seu ús a la CEV– únicament poden instal·lar-se organitzacions empresarials i no fundacions, tal com ha avançat aquest dimarts Levante EMV.

Com a conseqüència, la Junta Directiva d'AVE ha decidit donar-se de baixa de la CEV, encara que des de l'organització que presideix Vicente Boluda han volgut deixar clar que continuaran mantenint una "col·laboració permanent", així com els "projectes conjunts" que tenen en marxa. Segons han explicat, "encara que el projecte inicial no ha forjat, la relació –entre AVE i la CEV–és magnífica".

En aquest sentit, ha assenyalat que en el seu moment van veure una "oportunitat" de mudar-se junt amb les dues fundacions a les instal·lacions de la CEV en Hernán Cortés, un espai "potent" i que estava "lliure". No obstant això, atés que finalment no pot ser, cadascun es quedarà en la seua seu actual.

La CEV ja ha rebut la petició d'AVE per a donar-se de baixa de la confederació, a la qual es va adherir l'any passat amb la intenció d'instal·lar-se en aquest edifici en un "projecte comú" amb les fundacions. Ara, aquesta seu que alberga altres associacions empresarials torna a tindre un espai lliure que pot ser cedit a nova organitzacions.

next