L'AVI concedeix ajudes a la innovació a 187 projectes per 13 milions d'euros

Entre els beneficiaris figuren universitats, centres d'investigació, empreses i administracions públiques 
11 agost 2019 18:16h
Les ajudes també es concediran a centres d'investigació de referència, com ara Incliva, Fisabio o el Centre d'Investigació Príncep Felip (CIPF). / IMATGE D'ARXIU EFE

VALÈNCIA. L'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) finançarà un total de 187 sol·licituds de les 530 rebudes en la convocatòria d'ajudes per al desenvolupament i enfortiment del sistema valencià d'innovació corresponent al 2019, que rebran 13 milions d'euros. 

La gran qualitat tècnica dels projectes remesos, que pràcticament han triplicat en número els presentats el 2018, ha obligat l'Agència a ser extremadament selectiva en la concessió de fons, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. 

Així, només els millor puntuats en la fase d'avaluació han accedit finalment a les ajudes, malgrat que el 80% havia obtingut la valoració favorable dels tècnics de l'AVI. Les propostes aprovades que manquen de dotació econòmica podran optar a la línia de crèdit bonificada per a projectes de R+D+i que ofereixen l'Agència i l'Institut Valencià de Finances (IVF), han indicat les mateixes fonts. 

Les universitats, centres d'investigació, empreses i administracions públiques que han resultat beneficiàries disposaran de més de 13 milions d'euros en subvencions per a propiciar la cooperació entre les entitats i reforçar la innovació que es desenvolupa al País Valencià. 

Per programes, el de promoció de talent és el que compta amb un major volum de beneficiaris, un total de 56, que obtindran subvencions per valor de 2,2 milions d'euros. Aquest fons permetrà la incorporació al teixit productiu de 27 investigadors i titulats de Formació Professional. Així, finançaran una xarxa de 13 agents d'innovació i possibilitaran la formació de 16 doctorands en empreses. 

A aquest se suma el programa de consolidació de la cadena de valor empresarial, amb 47 sol·licituds resoltes favorablement. El fons preveu més de quatre milions en ajudes per a desenvolupar solucions que impliquen novetats en productes o processos amb impacte en les empreses. 

L'AVI impulsarà, a més, la cooperació de 31 centres d'investigació, instituts tecnològics i empreses de diferents sectors d'activitat en projectes estratègics d'innovació. 

D'altra banda, seran sis iniciatives de R+D+i de gran impacte i amb un pressupost superior als 500.000 euros en cada cas les que s'executaran amb el suport públic. L'Agència els ha concedit un total de tres milions d'euros. 

També comptaran amb finançament de l'AVI 20 projectes per a dinamitzar la Compra Pública d'Innovació, entre els quals, per primera vegada, s'inclouen incentius a les empreses amb la finalitat que concórreguen a aquest tipus de licitacions públiques amb les quals les administracions pretenen satisfer una necessitat no coberta o millorar la prestació d'un servei mitjançant la demanda de solucions innovadores. 

Quatre Unitats Científiques d'Innovació Empresarial (UCIE), dues d'elles de nova creació, i un total de catorze projectes de desenvolupament experimental d'universitats, centres d'investigació i instituts tecnològics es finançaran amb les ajudes concedides en el programa de valorització, per valor de 2,6 milions. Així mateix, l'AVI donarà suport a altres catorze accions d'impuls i enfortiment de la innovació. 

Entre els receptors d'aquestes subvencions figuren, a més de les cinc universitats públiques, instituts tecnològics com Aimplas, ITC o Aiju, i, també, centres d'investigació de referència com Incliva, Fisabio o el Centre d'Investigació Príncep Felip (CIPF), entre d'altres. En la relació de beneficiaris també apareixen els ajuntaments d'Alacant, Castelló i Benidorm, i organitzacions tan diverses com Asivalco, Fundeun, Jovesolides o la Fundació València Bàsquet 2000.

next