L'AVL posa en marxa una ruta per poblacions vicentines per a difondre el sant valencià "més universal"

L'objectiu de l'activitat és "posar en relleu que Vicent Ferrer va ser un sant que ha de considerar-se un gran intel·lectual, un extraordinari predicador i un home compromés amb les grans qüestions del seu temps"
22 març 2019 18:30h
La Comissió de l'Any Sant Vicent Ferrer continua els treballs per a la celebració d'un congrés internacional previst per al mes d'octubre. / WIKIMEDIA COMMONS

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) iniciarà aquest dissabte en la localitat del Villar (la Serrania) unes jornades vicentines que es convertiran en "una ruta per les principals poblacions valencianes vinculades a sant Vicent Ferrer, el predicador general de l'orde dels dominics i el sant valencià més universal", destaca la institució.

La primera jornada comptarà amb la participació dels reconeguts estudiosos i especialistes en l'obra del sant, com són Francisco Gimeno, Antoni López i César Salve, però també dels membres de l'AVL Ramon Ferrer –president de l'ens normatiu del valencià– i Honorat Ros, president de la Comissió de l'Escriptor de l'Any.

L'objectiu de l'activitat és "posar en relleu que Vicent Ferrer va ser un sant que, més enllà dels aspectes més populars i tradicionals, ha de considerar-se un gran intel·lectual, un extraordinari predicador i un home compromés amb les grans qüestions del seu temps", ha asseverat Ramon Ferrer.

La ruta vicentina continuarà per Teulada, Agullent, Catí, Peníscola, Sant Vicent del Raspeig, Borriol i Llíria. Igualment, aquest jornades es completaran amb conferències i xarrades per altres poblacions vicentines, com ara Montcada i Gandia.

Mentrestant, la Comissió de l'Any Sant Vicent Ferrer continua els treballs per a la celebració d'un congrés internacional previst per al mes d'octubre i de les exposicions que acompanyaran els diferents actes en commemoració del 600é aniversari de la mort del religiós.

Finalment, l'AVL presentarà el proper dimecres, 27 de març, el còmic Sant Vicent Ferrer, valencià universal en un acte que se celebrarà al Col·legi Imperial de Xiquets Orfes, centre fundat pel sant el 1410 al municipi de Sant Antoni de Benaixeve. 

next