Alerta a Oriola pel probable desbordament del riu Segura

El Baix Segura és una de les comarques més afectades pel pas de la DANA i aquest divendres s'hi mantindrà l'avís de risc extrem per les fortes precipitacions
12 setembre 2019 17:02h
La pluja ha inundat diversos aparcaments, de manera que ha afectat centenars de vehicles a Oriola. / EFE

VALÈNCIA. La Generalitat Valenciana i la delegació del govern espanyol al País Valencià han sol·licitat la intervenció de la Unitat Militar d'Emergències (UME) a la comarca del Baix Segura i, concretament, a Oriola, Redovà i Bigastre a causa de les fortes pluges i inundacions que estan afectant la zona amb el pas de la DANA. L'Aemet ha ampliat fins a les 00.00 hores de dissabte l'avís roig per les intenses precipitacions a l'Alacantí, les Valls del Vinalopó i el Baix Segura. 

La preocupació màxima en aquesta comarca arribarà a la matinada d'aquest divendres, ja que les pluges viuran al seu punt àlgid i el riu Segura podria desbordar-se en punts d'Oriola i Rojals. Aquest desbordament també podria ocórrer poc abans en algunes localitats de la Regió de Múrcia, concretament a Beniel i Santomera. Així ho ha informat el president de la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) després de la reunió que ha mantingut el comité de direcció. 

A més, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha informat de la declaració de la Situació 1 a la demarcació d'Alacant i a les comarques de la Vall d'Albaida i la Costera, a la demarcació de València, a causa d'alerta meteorològica. Així mateix, el servei d'emergències ha comunicat que ha sigut desallotjada la pedania del Rincón a Redovà i que huit persones han sigut allotjades en l'alberg. A Crevillent s'ha habilitat com a alberg el pavelló dels Arbrets amb suport de la Creu Roja Alacant.

En el cas d'Oriola, les pluges mantenen en alerta roja el municipi, que s'ha vist obligat a tallar tots els seus accessos per carretera i ha quedat pràcticament aïllada. A més, el Centre de Cooperació Operatiu Municipal (Cecopal) d'Oriola ha desallotjat la residència del centre ocupacional per "inundacions" a causa dels efectes de la gota freda i ha habilitat un alberg provisional al col·legi públic Virgen de la Puerta. Ara, la localitat mira preocupat a una possible crescuda del cabal del riu que podria provocar el seu desbordament. 

Les pluges torrencials també han provocat la prohibició a la circulació de vehicles en tot el terme municipal. Fins al moment s'han recollit a la ciutat 414,4 litres per metre quadrat, segons l'estació meteorològica de MeteOrihuela, mentre que la seua pedania de San Bartolomé se n'han recollit 177,2. 

Tots els mitjans (materials i humans) dels diferents efectius que conformen el CECOPAL a Oriola es troben atenent a peu de carrer les incidències de major envergadura. 

L'Hospital Comarcal Vega Baja, situat a Oriola, ha suspés "tota activitat ambulatòria de caràcter programat per a aquesta vesprada i demà divendres" a causa del temporal, que ha inundat soterranis i alguns quiròfans. Tenen previst reprendre l'activitat dilluns vinent. 

No obstant això, "garanteix l'assistència sanitària de caràcter urgent per a tots els usuaris tant a l'Hospital Comarcal Vega Baja com als Centres d'Atenció Primària del departament".


next