El Baix Segura ja pateix la DANA: Oriola queda aïllada i els carrers de Callosa es converteixen en rius

Les pluges torrencials s'han desplaçat al llarg del matí cap al sud del país
12 setembre 2019 13:35h
L'Ajuntament d'Oriola ha decretat el nivell 1 d'emergències per les inundacions registrades a la localitat. / MORELL / EFE

VALÈNCIA. Els accessos per carretera a la ciutat d'Oriola (el Baix Segura) es troben tallats després que en les últimes hores s'hagen recollit prop de 150 litres per metre quadrat.

L'ajuntament d'Oriola ha decretat el nivell zero del Centre de Coordinació Municipal i fonts de la Policia Local han indicat que es troben "desbordats" davant la quantitat d'aigua que està caient i que ha inundat molts dels carrers. 

Fins al moment i segons l'estació meteorològica de MeteOrihuela, el nucli urbà ha registrat 147,2 litres per metre quadrat. En la pedania de San Bartolomé, aquesta xifra s'eleva a 159,8 litres i en Rincón de Bonanza, encara més, fins a 172,2. 

En Callosa del Segura, la DANA també s'ha fet notar inundant carrers i carrerons. 

Aquestes pluges torrencials han deixat també carrers inundats en altres municipis de la comarca del Baix Segura, com ara Albatera i Redovà, municipi aquest últim on s'han observat fins al moment 141,8 litres per metre quadrat. 

L'ajuntament de Redovà ha confirmat, a través d'un comunicat, que s'ha activat el pla d'emergències davant la situació de "fortes pluges i la gran quantitat d'aigua registrada durant el matí, que ha col·lapsat els carrers del municipi". 

next