Compromís fa balanç de quatre anys a la Diputació de València: el doble d'inversions passant de les ajudes a dit a la pública concurrència

La coalició continua amb l'objectiu d'eliminar les diputacions, tot i que treballa perquè siguen "útils mentre estiguen" en funcionament
4 març 2019 12:32h
S'ha presentat un audiovisual que recull el treball realitzat per Compromís des de la Diputació de València. / D.L.V.

VALÈNCIA. El grup de Compromís a la Diputació de València ha fet aquest dilluns balanç del seu treball dins d'un organisme en què no creu i en què continua amb la intenció d'eliminar-lo, "de manera que les seues competències, recursos i personal siguen gestionats per la Generalitat i per instruments més propers a la ciutadania a través de les comarques". Així ho ha explicat la coportaveu de la coalició, Àgueda Micó, qui ha indicat que les diputacions "no són bona eina de vertebració del territori". 

Tot i això, Micó ha expressat que mentre estiguen aquestes institucions, estaran dins perquè "el seu ús siga útil". El mateix pensa la coalició valencianista del Senat, que "caldria que canviara perquè fora una veritable cambra de representació territorial". 

Durant la roda de premsa s'ha presentat un audiovisual que recull el treball realitzat per Compromís des de la Diputació de València. El portaveu de la coalició a l'organisme, Xavier Rius, ha fet balanç d'aquesta última legislatura al capdavant de la institució que treballa per als 266 municipis de la demarcació. Rius, qui ha expressat que quan arribaren "la majoria dels diners estaven dirigits a dit", ha expressat l'esforç realitzat perquè es treballara amb "criteris objectius" i a través de convocatòries.

En eixe sentit, María Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació, ha assenyalat que en 2014 es van designar 34,4 milions d'euros "a dit", mentre que en 2019 "hem acabat amb aquest tipus d'ajudes a dit". Al respecte, Amigó ha dit que "abans es potenciava el clientalisme", mentre que ara els diners "es distribueixen amb criteris objectius". Així, ha continuat, la bossa destinada a tots els municipis "independentment del color polític" ha passat dels 58 milions d'euros que es van repartir en 2014 als 110 milions d'euros de 2018, la qual cosa suposa un increment del 90%. 

Així mateix, tant Rius com Amigó han explicat que han aconseguit fer una Diputació que "uneix esforços amb altres administracions, especialment la Generalitat", en comptes de "competir per guanyar protagonisme" entre les diferents administracions. 

next