Balanç del partit Celtic-València: set detinguts i denúncies per vexacions i assetjament sexual

Els xofers de tres autobusos que traslladaven els aficionats de l'equip escocés de Benidorm a Mestalla es van negar a fer el trajecte de tornada
23 febrer 2019 10:08h
Un dels aficionats va caure del pont de les Flors aquest dijous i va discutir amb els serveis mèdics quan estava sent atés perquè volia acudir a Mestalla a veure el partit. / EFE

VALÈNCIA. Els conductors de tres autobusos que van traslladar aquest dijous seguidors del Celtic de Glasgow des de Benidorm (la Marina Baixa) fins a València van denunciar aquest divendres davant la Policia Nacional haver patit vexacions i es van negar a realitzar el viatge de tornada d'aquests aficionats.

Segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, a més dels sis detinguts per agredir agents i per narcotràfic dimecres passat, dijous va ser detingut un seté seguidor de l'equip escocés a la gran via Marqués del Túria per causar aldarulls en un bar.

Els conductors dels tres autocars, entre ells una dona, van denunciar haver patit vexacions, burles, insults, amenaces i, fins i tot, assetjament de caràcter sexual per part dels seguidors que transportaven fins a València amb motiu de la trobada de la Lliga Europa que es va jugar a Mestalla.

Després d'haver suportat, segons les mateixes fonts, que la majoria dels passatgers feren cas omís de les normes de comportament en l'autobús –especialment respecte a la prohibició de beure a bord– i d'haver rebut amenaces posteriors, els tres conductors van denunciar els fets i es van negar a completar el servei de tornada.

Del total de set detinguts, sis es van produir als voltants de la mateixa cerveseria, en la gran via de Marqués del Túria, per fer cas omís a les indicacions dels agents i enfrontar-se amb ells.

El seté va ser capturat per tràfic de drogues quan es desplaçava amb tren a València des de Castelló de la Plana (la Plana Alta) i després d'haver protagonitzat un altercat en el viatge.

Segons les estimacions de la Policia Nacional han sigut més de 4.000 els aficionats del Celtic que s'han desplaçat a València amb motiu de la trobada disputada aquest dijous, i al voltant de 600 no van accedir al camp, ja que no tenien entrada.

A més dels incidents esmentats, un altre aficionat escocés va haver de ser traslladat a l'hospital després de caure pel pont de les Flors mentre intentava fer-se una foto. Aquest seguidor del Celtic, segons van informar fonts policials, va mantindre una discussió amb els sanitaris que el van atendre perquè pretenia acudir a l'estadi a veure el partit i no anar a l'hospital.

next