Baldoví creu que la campanya de les eleccions valencianes "s'apagarà" pel "soroll" de les generals

El portaveu de Compromís al Congrés ha dit que el Consell "ha sigut un govern fort i estable justament fins que Puig ha decidit avançar les eleccions"
5 març 2019 12:00h
Baldoví ha confirmat "absolutament i rotundament" l'opció que Compromís torne a pactar amb el PSPV . / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, no entén que el president de la Generalitat, Ximo Puig, haja avançat les eleccions autonòmiques al 28 d'abril, el mateix dia que se celebren les generals, perquè "el soroll" que hi haurà a Madrid "apagarà el poder parlar dels problemes dels valencians".

Segons ha considerat Baldoví en una entrevista a RNE, "a ningú se li ocorre fer-les coincidir" perquè "evidentment no es podrà parlar de manera tranquil·la" dels programes electorals per al País Valencià. Encara que ha admés que "serà difícil", Baldoví també ha assegurat que la seua formació "ho intentarà" recordant les millores que ha fet el govern valencià en aquests anys. "Com vivíem els valencians en 2015 i com vivim ara? Què s'ha fet en tot aquest temps?", ha preguntat.

En resposta a si mateix, Baldoví ha destacat que en aquesta legislatura "s'han fet coses absolutament raonables i que han millorat el dia a dia dels valencians", per la qual cosa Compromís continuarà per aquesta via de cara a la campanya electoral per a "lluitar contra el soroll que vinga de Madrid".

"Hem demostrat que som capaços d'arribar a acords i de governar malgrat el que alguns auguraven. Això ha sigut un govern fort i estable justament fins que el president Ximo Puig ha decidit avançar les eleccions només un mes", ha reiterat Baldoví.

Per això, ha confirmat "absolutament i rotundament" l'opció que Compromís torne a pactar amb el PSPV per a formar govern després del 28 d'abril, ja que ha defensat que la seua formació "és la garantia" perquè aquest govern "es torne a repetir" enfront de l'oposició. "Amb nosaltres, Toni Cantó i Ciutadans no faran govern en la Comunitat Valenciana", ha sentenciat.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next