Baldoví nega que Xambó represente l'opinió de Compromís quan demana el cessament d'Empar Marco

La coalició reitera que els membres del Consell Rector d'À Punt són independents
1 agost 2019 14:26h
Baldoví assegura que Compromís no ha tractat la possible continuïtat o no d'Empar Marco. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha dit aquest dijous que la formació no es veu representada per les opinions de Rafa Xambó, el conseller designat per la coalició en la radiotelevisió pública valenciana que dimecres va sol·licitar el cessament de la directora de l'ens, Empar Marco. Xambó va basar la seua petició en l'argument que Marco no ha aconseguit que la nova televisió valenciana siga un mitjà de referència.

Sobre aquest tema, i a preguntes dels mitjans a Alacant, Baldoví ha assegurat que Compromís va designar Xambó però que aquest no trasllada l'opinió de la formació. Per això, ha demanat "escoltar clarament" les seues paraules perquè, "des de la seua independència, en alguns casos pot tindre certa raó".

No obstant això, ha remarcat: "No representa el sentir de Compromís, perquè aquest no és un tema que Compromís haja abordat", i ha incidit que el conseller ha expressat "la seua opinió" i que, per tant, és "absolutament respectable".

Membres independents

En eixa mateixa línia s'ha pronunciat el Síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, qui ha reiterat que els membres del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) són "independents".

"Les seues manifestacions, per tant, els representen únicament a ells", ha al·legat Ferri, que ha precisat que el treball de Compromís "se centra a potenciar els nostres mitjans garantint els recursos necessaris".

next