Baleària comença a retirar gasoil i olis del ferri encallat a Dénia amb un risc d'abocaments "mínim"

Els treballs d'eliminació dels combustibles són els passos previs per a començar el reflotament del buc 
19 agost 2019 17:09h
El vaixell va encallar divendres a la nit. / EFE

La companyia Baleària està retirant "tot el combustible i elements contaminants" del buc Pinar del Río, que va encallar divendres passat a la nit en l'escullera del port de Dénia (Alacant), a través de camions cisterna a terra, segons ha informat aquest dilluns la naviliera.

El subdelegat del govern espanyol en València, Roberto Gonzàlez, ha assenyalat que "en principi" no hi ha risc de contaminació cap a l'exterior. "S'espera que la retirada de gasoil i olis finalitze aquesta nit", assenyala un comunicat de Baleària, amb seu a Dénia. Aquests treballs són els preparatius previs per a iniciar el pla de reflotament del buc per a poder ser portat a port.

El ferri, que procedia de Palma i Eivissa, va encallar a les 23.20 hores del passat divendres a penes a cent metres de l'escullera del port de Dénia, on havia d'atracar amb 70 vehicles i 393 passatgers a bord. Tots els passatges van ser evacuats il·lesos a terra amb les embarcacions de Salvament Marítim, Guàrdia Civil del Mar, Pràctics de Dénia i el remolcador de Baleària.

"En aquests moments, el risc d'abocaments contaminant és mínim, encara que es manté la barrera anticontaminació que Salvament Marítim va desplegar el dissabte a primera hora de la vesprada de forma preventiva", afirma la nota de premsa de la naviliera.

Respecte al pla de reflotament, Baleària ha indicat que "està estudiant les propostes de dues empreses especialitzades de nacionalitat holandesa" i que "espera decidir en les pròximes hores la millor opció per a dur a terme aquesta complicada tasca, que permetrà, a més, desembarcar els cotxes dels passatgers que romanen a bord".

La situació del buc encallat a l'entrada del port no impedeix el trànsit marítim a Dénia, segons l'empresa. El comunicat recorda que, "des de diumenge a la vesprada, Baleària ha programat el ferri Bahama Mama a la ruta Dénia-Eivissa-Palma per a cobrir els serveis del Pinar del Río.

next