Baleària completa la descàrrega dels cotxes atrapats al ferri i treballa en el reflotament de l'embarcació

El vaixell Pinar del Río transportava 70 vehicles quan va quedar encallat a l'entrada del port de Dénia
22 agost 2019 11:26h
El ferri continua encallat des del passat divendres a l'escullera nord del port de Dénia. / EFE

DÉNIA. Baleària i l'equip de reflotament d'Ardentia Marine van descarregar aquest dimecres quasi tots els vehicles que hi havia a l'interior del ferri Pinar del Río, encallat des de divendres passat a l'entrada del port de Dénia. Quedaven per traure una caravana i dues motos, que necessitaven unes subjeccions especials i seran descarregades aquest dijous.

Segons detalla la companyia en un comunicat, passades les 16.00 hores d'aquest dimecres, una grua va descarregar el primer vehicle i es va treballar ininterrompudament fins a les 23.00 hores, quan se'n va descarregar l'últim. Els vehicles van ser extrets "amb total seguretat i sense que es registrara cap dany", destaquen.

Simultàniament, la naviliera va avisar els propietaris dels primers vehicles que estaven sent descarregats, dels quals cinc ja van recollir el seu cotxe aquest dimecres. Aquest dijous al matí es continuarà avisant els passatgers que tenien el vehicle a bord i, en alguns casos, Baleària els enviarà on sol·liciten els clients.

L'operació de descàrrega es va iniciar després que durant els darrers dies es treballara en el buidatge dels tancs de combustible del buc per a evitar qualsevol risc de vessament de carburant.

Mentrestant, es continua treballant en les tasques de reflotament del buc. Des de Baleària recorden que a partir d'aquest dijous les connexions del buc encallat seran represes pel fast ferri Jaume I, que permet mantindre els horaris d'eixides i durada de la travessia en les connexions entre Dénia, Eivissa i Palma que duia a terme el Pinar del Río.

next