Baltasar Garzón i Hervé Falciani, col·laboradors de l'Agència Valenciana Antifrau

El consell de participació serà la via per a la participació de la societat civil i de persones expertes en l'organisme
28 octubre 2019 13:15h
L'exjutge Garzón és una de les incorporacions més destacades. / EFE

VALÈNCIA (EP). L'exjutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón i l'enginyer italofrancés Hervé Falciani, exassessor de la filial suïssa del banc HSBC que va filtrar les dades de milers de defraudadors, col·laboraran amb l'Agència Valenciana Antifrau en qualitat de membres del consell de participació.

Segons recull aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, aquest consell es constitueix com a òrgan assessor i de consulta de l'agència i "via per a la participació de la societat civil i de persones expertes". La seua finalitat és impulsar la vinculació de l'Agència amb la societat civil i la ciutadania facilitant la seua comunicació.

El Consell de Participació de l'Agència, en ple, queda encapçalat pel director de l'agència, Joan Antoni Llinares, com a president, i Ana María Fuertes, vicepresidenta en representació de Fundació per la Justícia.

També formen part del mateix dotze vocalies integrades per persones representants de cadascuna de les organitzacions cíviques de caràcter social que treballen contra el frau i la corrupció al País Valencià o que tenen entre les seues finalitats la transparència de l'activitat pública.

Així, s'incorporen com a vocals Silvina Bacigalupo Saggese, en representació de Transparency International España; Miguel Falomir Sorio, per l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris; Antonia Ferrer Sapena, per Tactical Whistleblower; Juan Carlos Galindo Gómez, per l'Associació Espanyola Subjectes Obligats en Prevenció del Blanqueig, i Justo López Díaz, en representació d'Alertadores Contra la Corrupció–Whistle Blower.

També figuren Baltasar Garzón Real, en representació de la Fundació Internacional que porta el seu nom; Peter Matjašič, per Open Society Initative for Europe; Rafael Maurí Victoria, per l'Observatori Ciutadà contra la Corrupció; Antonio Penadés Chusp, per Acció Cívica contra la Corrupció.

Azahara Peralta Bravo, per la Plataforma per l'Honestedat; José Ribera Facundo, de la Plataforma Ciutadana Castelló per la Justícia i Contra la Corrupció, i Francisco Gaspar Latorre, pel Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda (GESTHA), seran uns altres dels vocals.

D'altra banda, s'incorporen com a vocals quatre persones que s'han destacat pel seu compromís en defensa de l'ètica i la lluita contra el frau i la corrupció: Hervé Falciani, president de l'associació Tactical Whistleblower; Vanesa Felip Torrent, presidenta del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers; Fernando Jiménez Sánchez, professor titular de Ciència Política de la Universitat de Múrcia, i Consuelo Vidal Hernandis, presidenta de l'associació Observatori Ciutadà contra la Corrupció.

next