El Banc d'Espanya detecta 160 casos de publicitat bancària enganyosa durant el primer trimestre del 2019

La majoria de les irregularitats s'han comés en anuncis sobre la TAE
24 abril 2019 18:27h
Entre les funcions del Banc d'Espanya està la del control de la publicitat dels productes bancaris. / EUROPA PRESS

BARCELONA. El Departament de Conducta de Mercat i Reclamacions del Banc d'Espanya ha notificat 160 requeriments per casos de publicitat bancària enganyosa durant els primers tres mesos de l'any i ha requerit a les entitats que la retiren o en modifiquen el contingut en el termini de dos dies hàbils. 

Durant el 2018, el nombre total d'aquest tipus d'actuacions va ser de 309. Segons ha explicat el Banc d'Espanya en un comunicat, els motius més habituals pel que fa a les notificacions giren entorn de la Taxa Anual Equivalent (TAE), siga per discrepàncies en el càlcul o per no aparéixer en la publicitat de productes de finançament sense interessos però que inclouen el cobrament de comissions.

Entre les funcions del Banc d'Espanya està la del control de la publicitat dels productes bancaris perquè els clients reben una informació "clara, suficient i objectiva" i per això, afegeix, ha reforçat els mecanismes per controlar la publicitat dels productes i serveis en xarxes socials i nous canals digitals de comunicació.

El Banc d'Espanya farà una nova circular sobre publicitat per a adaptar la normativa als canvis que s'han produït en aquesta activitat des de l'aprovació vigent el 2010.

next