La Banda del Palmar tindrà una seu fixa un segle després de la fundació de la societat musical

Les obres de remodelació de l'antiga escola de la població permetran a l'agrupació instal·lar-se en l'edifici per a desenvolupar l'activitat cultural 
22 abril 2019 06:00h
Les obres encara no tenen data d'inici. / FSMCV

VALÈNCIA. La Societat Musical Instructiva del Palmar comptarà amb una nova sala d'assaig per a la seua banda de música. Les obres de remodelació de l'aula d'infantil de l'antiga escola del poble, tot i que no tenen data d'inici estan confirmades, brindaran a la SM El Palmar un espai on desenvolupar la seua activitat cultural.

Així mateix, des de l'Alcaldia del Palmar i amb el vistiplau de l'Ajuntament de València, s'ha elaborat un document que regula la cessió i ús de les instal·lacions.

Es tracta d'unes obres que, segons la resolució de cessió d'ús del local, consistiran en la "reordenació i habilitació de l'edifici mitjançant la redistribució de part de la planta baixa intervenint en vestíbuls, cuina, gimnàs i la condícia adjacent a aquest per a adaptar-lo a les noves necessitats dels usuaris", ha explicat l'Ajuntament de València en un comunicat.

La seu era una reclamació històrica de la societat musical, ja que des de l'any de la fundació de l'agrupació, el 1917, "mai ha comptat amb un local propi", explica Raquel Romero, actual alcaldessa del Palmar. Des de l'Ajuntament del Palmar, agraeixen a la Cooperativa Valenciana d'Agricultors del Palmar i a Enrique Bru, músic i propietari del Restaurant Albufera, la cessió d'espais i "el suport prestat per aquests a l'activitat artística i cultural de la banda i el seu compromís per a mantindre viu l'esperit del poble".

D'altra banda, una vegada es va diagnosticar la urgència de dotar la banda de música d'unes condicions dignes –el local anterior mancava de condicions necessàries com la climatització– per a la pràctica de la seua activitat musical, l'Alcaldia del Palmar i la Regidoria de Pobles de València han treballat conjuntament.

next