La Banda Municipal de València celebra enguany el Nadal amb dos concerts extraordinaris

Les dues cites de la centenària agrupació musical són aquest diumenge al Palau de les Arts i divendres vinent al Palau de Congressos
15 desembre 2019 10:58h
Per primera vegada des que interpreta aquest tradicional programa hi haurà dos concerts extraordinaris de Nadal. Imatge d'arxiu. / PALAU DE LA MÚSICA 

VALÈNCIA. La Banda Municipal de València torna aquest diumenge a celebrar musicalment el Nadal amb una "cuidada selecció" de nadales i composicions festives, encara que enguany i "per primera vegada des que interpreta aquest tradicional programa" hi haurà una segona cita divendres que ve, 20 de desembre.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, assistirà a aquests concerts gratuïts i dirigits per Rafael Sanz-Espert, que "sempre desperten molta expectació, amb llargues cues des de primera hora de la matinada per a aconseguir les entrades", ha destacat el consistori.

En la cita d'aquest diumenge, la centenària agrupació musical pujarà a les 12.00 hores a l'escenari de la Sala Auditori del Palau de les Arts per a interpretar Wink at you de Teo Aparicio-Barberán; Bayrische Polka de Georg Lohmann; Mambo Glamoroso d'Alan Silvestri; Amistat de John Williams; Recife me fiesta de Hudson Nogueira, i Anantapur de Jordi Peiró i dedicada a la Fundació Vicente Ferrer.

També tocaran el cèlebre 'Vals de les flors' del Trencanous de Piotr Ilich Txaikovski; l'estrena d'Un camí màgic d'Enrique Cárcel i, l'obra We wish you a Mambo Christmas. El concert comptarà amb la participació de l'agrupació vocal convidada Antara Korai.

El segon concert tindrà lloc al Palau de Congressos el divendres 20 a les 19.30 hores, amb un repertori en el qual destaquen obres musicals que estan molt presents en el famós Concert de Cap d'Any vienés.

D'aquesta manera, el públic podrà escoltar la 'Dansa de les Hores' de l'òpera La Gioconda d'Almicare Ponchielli, i de Johann Strauss les composicions Annen-Polka, l'obertura de l'opereta Die Fledermaus i el famós vals El Bell Danubi Blau.

A més, s'interpretarà l'obra Pere i el llop de Serguei Prokófiev, un conte musical que introdueix al públic en el coneixement dels instruments. Cada personatge està representat per un instrument diferent i compta amb la figura d'un narrador, que està protagonitzat pel periodista i locutor especialitzat Martín Llade.

next