Diari La Veu del País Valencià
Bankia guanya 575 milions fins al setembre, un 22,6% menys que el 2018

VALÈNCIA (EP). Bankia va registrar un benefici net atribuït de 575 milions d’euros en els nou primers mesos d’enguany, la qual cosa suposa un descens del 22,6% respecte al mateix període de 2018, a causa del menor resultat en la venda de les carteres de renda fixa (ROF) i al repunt de les provisions associades a l’acceleració del ritme en la reducció de dubtosos.

En concret, la dotació a provisions i altres resultats van totalitzar una despesa de 384 milions d’euros acumulats fins al setembre (14,5%), associats al cost de les vendes de carteres de crèdit i a la deterioració d’actius no financers, segons ha informat aquest dilluns l’entitat.

D’aquesta manera, pel costat del negoci purament bancari o ‘core’ –marge d’interessos més comissions menys despeses–, el resultat va arribar als 946 milions d’euros entre gener i setembre, amb un avanç del 0,7% respecte al mateix període de l’any passat gràcies “a la bona evolució de l’activitat comercial i a l’impacte positiu de la contenció de costos, en un context de mercat marcat per noves rebaixes dels tipus d’interés”.

Així mateix, el marge d’interessos va sumar 1.520 milions d’euros entre gener i setembre, un 1,4% menys que un any abans. L’entitat ha subratllat que avança en l’estabilització del marge, que en el tercer trimestre de l’any es va situar en 502 milions, amb una alça de l’1,5% sobre igual període de l’any passat.

Quant als ingressos per comissions, es van mantindre estables durant els nou primers mesos de l’any i van aconseguir els 796 milions d’euros, amb una “bona” evolució interanual dels ingressos en mitjans de pagament (+9,6%) i en actius sota gestió (+3,4%), segons l’entitat.

A més, el marge brut es va situar en els 2.546 milions d’euros (-5,9%), mentre que les despeses d’explotació es van reduir un 2,3% en els primers nou mesos de l’any, fins als 1.370 milions d’euros, fruit de la materialització de les sinergies generades després de la integració amb BMN.

El marge brut de clients va tancar el tercer trimestre de l’any amb l’1,63%, per damunt de l’1,51% del mateix període del 2018, i la ràtio d’eficiència de l’entitat es va situar en el 52,3%.

Entre gener i setembre, Bankia va avançar de “manera important” en la reducció dels actius improductius i de la taxa de morositat, al mateix temps que manté la cobertura en un nivell “confortable”, que se situa en el 53,7%.

Més del 50% dels clients són ja digitals

D’altra banda, Bankia continua immersa a continuar amb l’avanç en digitalització, en el marc de la seua aposta per adaptar els seus productes i serveis a les demandes dels clients.

Així, en el marc de l’estratègia multicanal, les vendes per canals digitals de Bankia representen ja el 26,1% de les vendes totals que realitza l’entitat, quasi cinc punts més que fa un any (21,3%) i més de la meitat dels clients de l’entitat (51,4%) són ja digitals, amb un avanç de 8,6 punts percentuals en els últims dotze mesos.

A més, el nombre d’operacions de pagaments amb el mòbil el mes de setembre es va disparar un 139% sobre la dada de desembre de 2018, i Bankia es manté “com l’entitat líder del sector en transferències immediates”, segons destaca, amb una quota de mercat del 32,8%.

Comparteix

Icona de pantalla completa