Bankia xifra en 400 milions d'euros el benefici net del primer semestre

L'entitat redueix un 22% els guanys dels primers sis mesos per la caiguda de les operacions financeres
29 juliol 2019 09:36h
El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, en una imatge d'arxiu. /  EFE

VALÈNCIA. Bankia va obtindre un benefici net de 400 milions d'euros en el primer semestre del 2019, la qual cosa suposa un descens interanual del 22,3%, afectat, fonamentalment, per un menor volum de resultats per operacions financeres, que van caure més del 50%.

Així consta en la documentació remesa per l'entitat aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en la qual explica que malgrat aquesta caiguda, el negoci purament bancari va arribar als 639 milions, el 0,3% més, gràcies a la "positiva evolució de l'activitat comercial i l'impacte positiu de la contenció de costos".

En una nota, el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat que el banc ha aconseguit aquest benefici semestral malgrat que la conjuntura "certament complexa des del punt de vista de tipus d'interés". Així mateix, ha valorat que un trimestre més, l'entitat ha mostrat una millora en la qualitat del balanç i està generant capital de forma orgànica. "De fet, som l'entitat amb major nivell de solvència dins dels grans bancs", ha dit.

El capital generat des de l'inici del 2018 va sumar els 1.137 milions, segons Bankia, que va tancar el semestre amb una ràtio de capital 'CET1 fully loaded' del 12,91%, 52 punts bàsics més.

Bankia també ha destacat l'"important dinamisme comercial" del semestre, reflectit en la captació neta de clients, la seua major vinculació i l'augment del crèdit. En aquest sentit, l'entitat ha explicat que en l'últim any, la base de clients va augmentar en 153.000 persones, un ritme un 63% superior al de juny del 2018, i es va elevar en 144.000 el nombre de clients amb els ingressos domiciliats (el 29% més).

next