Les bases de Joves PV voten a favor de l'obertura proposada per al Congrés del Bloc d'aquest juny

El Consell Nacional del partit valencianista ha d'aprovar aquest dissabte la proposta de l'executiva perquè es tracte d'un Congrés Nacional Obert en què puguen participar membres de Compromís que no estan afiliats a cap 'pota' de la coalició
13 desembre 2019 14:23h
Cesc Roig assegura que "cal adaptar-se als nous temps, com va fer Joves PV fa anys". / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Joves PV-Compromís –les joventuts del Bloc i dels adherits a Compromís– han realitzat aquesta setmana un referèndum per tal de marcar un posicionament respecte a l'obertura proposada per l'executiva del Bloc per al VIII Congrés, que se celebrarà els dies 27 i 28 de juny.

Les bases de l'organització s'han pronunciat a favor d'aquesta proposta amb un 86,6% dels vots favorables. D'aquesta manera, Joves PV votarà 'sí' en el Consell Nacional d'aquest dissabte en el punt relacionat amb obrir el Congrés a "les persones que militen en Compromís que no han volgut formar part de cap dels seus tres partits fundadors i que manifesten la seua voluntat d'implicació en la renovació i l'enfortiment de la principal eina política organitzada del nacionalisme valencià progressista i d'esquerres". 

L'executiva planteja dos punts. El primer, atorgar la consideració de Congrés Nacional Obert al VIII Congrés Nacional de Bloc. El segon, que, com a conseqüència d'aquesta obertura, puguen també participar com a membres de ple dret al Congrés del Bloc, sempre que s'hi inscriguen dins del termini establit, totes aquelles persones que acrediten ser militants de Compromís i que no ho siguen d'altres partits fundadors de la coalició. Però seran els membres del Consell Nacional del Bloc –el màxim òrgan de decisió del partit entre congressos– qui tinguen l'última paraula.

Pel que fa a la formació juvenil, insta el Bloc a iniciar un procés semblant al realitzat el 2014 per l'aleshores anomenat Bloc Jove, que es va refundar amb la nova denominació de Joves PV-Compromís. "Aquesta refundació va suposar també la constitució d'un espai de participació orgànica i política obert a tota la joventut de la coalició i de la ciutadania", expliquen des de JovesPV.

"No és moment de tindre por, el Bloc té ara una oportunitat única d'obrir-se, repensar-se i reformular-se. És el moment de tindre valentia i fer eixe pas", assenyala Cesc Roig, secretari general de l'organització Joves PV.

Roig assegura que "cal adaptar-se als nous temps, com va fer Joves PV fa anys". "La gent jove som la millor prova que la decisió presa el 2014 ha sigut un model d'èxit, tant per al jovent valencianista d'esquerres com per a Compromís", conclou el secretari general. 


next