Bastidas: "El PPCV comença la reconquesta del 2023"

La subsecretària popular al País Valencià defensa l'elecció de Català per a encapçalar la candidatura a l'Ajuntament i assegura que els resultats electorals assenyalen que era "la millor opció" 
27 maig 2019 13:55h

VALÈNCIA. La subsecretària general del PPCV, Elena Bastidas, ha recalcat aquest dilluns que les dades de les eleccions municipals demostren que van "en la bona direcció" i que hui "comença la reconquesta del 2023" davant "aquells partits que venien a bolcar els adversaris, a fer sorpasso, i que s'han portat una bona rebolcada". "Estem imparables", ha subratllat.

Bastidas, en una roda de premsa per a valorar els resultats de les eleccions municipals al País Valencià, ha recalcat que el PPCV "no és un miratge", sinó "l'única alternativa real a la política sectària de l'esquerra que, amb l'entrada de Podemos en el Consell, estarà encara més radicalitzada".

Així, ha apuntat que el PPCV té "un sabor agredolç" perquè encara que les eleccions les ha guanyades el PSPV, a qui ha felicitat, els resultats reafirmen que els populars van "en la bona direcció" i considera que governaran "després de les pròximes eleccions" autonòmiques i municipals. "Hui no acaba tot: tot el contrari, hui comença tot i ens deixarem la pell", ha afirmat.

D'aquesta manera, ha assenyalat que les eleccions municipals han confirmat "el punt d'inflexió a l'alça" del PP en obtindre 100.000 vots més que en els passats comicis autonòmics de fa un mes i que el PP és el "més votat" del bloc de centredreta amb un 26% dels vots i a sols un 5% del PSPV, de manera que un de cada quatre valencians vota el PP.

De fet, ha ressaltat que els populars han perdut la ciutat de València per "la tanda de penals", ja que, segons assegura la candidata María José Català, no va obtindre l'Alcaldia per 250 vots. Sobre aquest tema, preguntada per si considera que va ser un error la tardança de la seua designació, ha assenyalat que s'ha demostrat que Català era "la millor opció" i ha afirmat que amb "un mes més de campanya" hauria aconseguit guanyar a València.

No obstant això, ha assenyalat que el PP és un partit estatal i la designació de Català havia de coincidir amb la de la resta de candidats. A més, ha assenyalat que el PP a València ciutat "no venia de la millor situació" i havia de resoldre les qüestions internes.

Bastidas ha destacat que el PP ha guanyat en 148 municipis mentre que el PSPV ha vençut en 153; Compromís, en 35, i Ciutadans, "sols" en quatre. "El PP ha eixamplat la seua base electoral i té molt de múscul", ha recalcat.

Ciutadans i Compromís, els "grans perdedors"

Per contra, ha assenyalat "els dos grans perdedors", que al seu parer han sigut Ciutadans, amb "una reculada" de quasi un 50% respecte a les passades autonòmiques, i Compromísm que "ha punxat" en passar del 14,46% al 13,26%m fins al punt que a l'Olleria, poble natal de la coordinadora del Bloc Àgueda Micó, ha guanyat el PP per majoria absoluta, mentre que Podemos ha desaparegut de València ciutat.

Bastidas ha assenyalat que el PP començarà ara un procés d'autocrítica per a analitzar en cada municipi en què no han guanyat si cal millorar la candidatura, l'estratègia o la campanya i s'ha mostrat segura que el PP tornarà al govern en les autonòmiques del 2023 o "abans", perquè no ha descartat un avançament electoral, ja que ha augurat una legislatura "gens tranquil·la" amb l'entrada de Podem en el Consell.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next