Batet veu "ajustada" però "no impossible" la investidura de Sánchez abans del Nadal

La presidenta del Congrés dels Diputats defensa que la sessió d'investidura s'hauria de celebrar "al més prompte possible"
4 desembre 2019 10:39h
Batet afirma que la sessió d'investidura hauria de ser "al més prompte possible". / ACN JAVIER BARBANCHO

VALÈNCIA (ACN). La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha admés que és "complicat i ajustat" investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol abans del Nadal. No obstant això, en una entrevista a la Cadena SER, ha defensat que "no és impossible". "Haurien de quadrar moltes coses que no sé si en aquests moments estan en condicions de quadrar", ha afegit. 

Segons Batet, la sessió d'investidura hauria de ser "al més prompte possible" i diu que "seria molt bo" que el candidat vaja a la investidura "amb els vots assegurats". Si no és possible en els pròxims dies, Batet situa la investidura després del Nadal, "però amb rapidesa". 

Preguntada per si és partidària de cordons sanitaris, Batet ha contestat que "en general" no hi està d'acord, però també ha afegit que s'ha de tenir una "relació diferent" amb els partits que qüestionen valors com la igualtat, la justícia, la llibertat o la no discriminació. 

Pel que fa a les fórmules de prometre el càrrec d'alguns diputats i les queixes del PP, la presidenta del Congrés ha insistit que aquest dimarts "es van posar coses en qüestió que estan superades" pel Tribunal Constitucional (TC) i la Junta Electoral Central (JEC). En aquest sentit, ha defensat que les fórmules utilitzades no eren noves i, per tant, que havien passat els "filtres previs".

next