Benavent acusa Pérez Garijo de "pactes il·lícits" per a obtindre les gravacions que donen peu al cas Imelsa

La coordinadora general d'EUPV lamenta "el calvari" que sofreixen "les persones que denuncien la corrupció" i estudia la interposició d'una querella criminal contra el 'ionqui dels diners' per atemptar contra la veritat i contra el seu honor
25 octubre 2019 18:02h
Benavent ha declarat aquest divendres com a investigat en el jutjat d'instrucció número 18 de València. / ANA ESCOBAR, EFE

VALÈNCIA (EFE, Redacció). L'exgerent d'Imelsa i autodenominat 'ionqui dels diners', Marcos Benavent, ha acusat l'actual consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, d'haver aconseguit pactes il·lícits amb el seu exsogre Mariano López a canvi que aquest li facilitara els enregistraments que van donar peu al cas Imelsa.

Benavent ha declarat aquest divendres com a investigat en el jutjat d'instrucció número 18 de València i, segons ha detallat al final d'aquesta compareixença, ha demanat que siguen citats a declarar tant Pérez Garijo com el president de la Diputació, Toni Gaspar, i l'exdirigent del PSPV José Manuel Orengo.

En aquesta peça separada del cas Imelsa s'investiga el tripijoc del contracte del servei d'atenció telefònica a l'empresa Servimun, controlada per l'exsogre de Benavent, Mariano López.

El conegut com a cas Imelsa té el seu origen en una denúncia que Esquerra Unida va presentar davant la Fiscalia Anticorrupció el juliol del 2014 per suposades irregularitats en l'empresa pública del mateix nom (Impuls Econòmic Local S.A.), dependent de la Diputació de València.

Pérez Garijo va adjuntar a eixa denúncia 10 hores d'enregistraments efectuats per Marcos Benavent, que actualment col·labora amb la Guàrdia Civil en la investigació en reconéixer-se "penedit".

En la seua declaració davant el jutge d'aquest divendres, Benavent ha insistit que el servei d'atenció telefònica adjudicat a Servimun era pèssim i que des d'Imelsa se li va advertir d'això. López "va pensar que anàvem a per ell i va portar els meus enregistraments a Rosa Pérez –aleshores diputada provincial per EU–", ha assegurat Benavent. "La senyora Pérez va demanar l'informe de Servimun, però després de la denúncia ja no l'ha tornat a demanar", ha apuntat Benavent als periodistes.

"Mariano López va arribar a un pacte amb Rosa Pérez; que vinga [al jutjat] i que explique eixe pacte", ha apuntat Benavent, en referència al fet que el seu exsogre va continuar facturant a diversos ajuntaments per treballs suposadament ficticis. En aquest sentit ha citat un treball adjudicat a una de les empreses de Mariano López, TLA, per a la revisió cadastral del càmping El Teularet d'Énguera l'any 2015 i altres contractes als ajuntaments d'Utiel i Requena per treballs suposadament no realitzats.

"També hi ha una factura una miqueta estranya a l'Ajuntament d'Énguera referida a un càmping gestionat per CCOO –ha afegit–, vinculat al Partit Comunista i a Esquerra Unida, que es dona a l'empresa TLA". Per això, Benavent ha insinuat que des de la Diputació de València, controlada pel PSPV sota la direcció de "Jorge Rodríguez, i amb Toni Gaspar com a vicepresident i José Manuel Orengo en el gabinet", van poder influir en aquestes contractacions encarregades per consistoris socialistes.

Unes acusacions "falses i summament greus"

Després de conéixer les acusacions de Benavent en seu judicial sobre Pérez Garijo, EUPV ha difós un comunicat en què les qualifiquen de "falses i summament greus". A més, la líder de la formació d'esquerres anuncia que està estudiant la interposició d'una querella criminal per atemptar contra la veritat i contra el seu honor.

Pérez Garijo explica que, com a diputada en l'oposició, va votar en contra de l'externalització del servei del Call Center i que Esquerra Unida, a més, va ser l'únic partit que defensava la gestió directa d'aquest servei.

Afegeix que com a diputada en el govern va aconseguir la paralització de la renovació del contracte, que finalment no arribà al ple; també, que s'internalitzara la gestió de manera que fora exercida directament per l'administració de la Diputació de València.

Pérez Garijo remarca que "totes les acusacions" contra ella que ha realitzat Benavent són "totalment falses". "Fins al punt de no saber ni de què parla quan es refereix a un càmping", assenyala.

Finalment, la coordinadora d'EUPV lamenta que com a denunciant del cas Taula ha patit la interposició de cinc querelles, totes arxivades, i que aquesta acusació "se suma al calvari que passem les persones que denunciem la corrupció i ens enfrontem als corruptes".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next