L'Ajuntament de Benicàssim supervisarà una possible compra del FIB per part de l'Arenal Sound

The Music Republic, que també organitza el Viña Rock o el Festival de les Arts, està negociant amb el consistori les condicions per a assumir la direcció del festival 
22 juliol 2019 14:59h
El FIB va passar dels 160.000 assistents el 2018 als 114.000 el 2019. / EFE 

VALÈNCIA. L'Ajuntament de Benicàssim exigirà uns "estàndards" alts a l'empresa The Music Republic, organitzadora de l'Arenal Sound de Borriana, en cas que aquesta finalment aconseguisca un acord amb el FIB per a la seua compra en el marc d'unes negociacions que ja són "fermes".

Fonts de l'Ajuntament de Benicàssim han assenyalat a EFE que l'alcaldessa, Susana Marqués, mantindrà aquest dimarts una reunió amb representants de l'Arenal Sound i del Festival Internacional de Benicàssim per a tractar els condicionaments que imposa el municipi per a l'organització del festival i que hauran de ser complits per aquella empresa que assumisca la seua direcció. 

Aquests estàndards passen per unes mesures de neteja, de seguretat i d'organització concretes i han fet del FIB un festival modèlic a l'hora d'oferir confort als seus assistents, afegeixen. 

Segons han explicat a EFE fonts coneixedores del procés, els contactes per a la compra s'haurien iniciat després de sanejar-se els comptes del FIB després del concurs de creditors declarat el 2013 –un extrem que va confirmar el seu actual director, Melvin Benn, el 9 de juliol–. En aquest sentit, l'empresa The Music Republic estaria negociant amb la direcció del FIB una compra en un procés que avança de manera "ferma". 

Les empreses, no obstant això, guarden silenci i fonts del FIB han explicat a EFE que "hi ha hagut altres ocasions en les quals s'han difós rumors de compra", sense confirmar ni desmentir les negociacions amb The Music Republic. La promotora musical actualment organitza, a més del festival Arenal Sound, el festival Viña Rock, el Granada Sound, el Festival dels Arts, l'Interestellar Sevilla i Madrid Salvaje. 

David i Toño Sánchez, els germans al capdavant de The Music Republic, han estat visitant l'última edició del FIB i no solament xarraven en la zona VIP amb representants de la cita sinó que van gaudir de diversos concerts entre el públic, en els quals se'ls va veure fer fotos i vídeos. 

Melvin Benn, per la seua banda, només es va deixar veure fugaçment en la zona VIP el dissabte a primera hora amb semblant seriós i no va participar el diumenge en la tradicional roda de premsa que té lloc en cada edició, perquè aquesta no es va celebrar. 

Aquest fet va alçar suspicàcies entre les dotzenes de periodistes que cobreixen el festival, que a més van veure que el comunicat de balanç arribava prop de les dues de la matinada, encara que havia sigut anunciat per al migdia. 

Aquest comunicat constatava alguna cosa que no havia passat desapercebuda per a ningú: la pèrdua de públic precisament per a celebrar el 25 aniversari del FIB amb un cartell menys atractiu de l'habitual. Aquesta edició es va cobrar 12.000 espectadors diaris, ja que es va passar d'una xifra global entre els quatre dies de concerts de 160.000 "fibers" el 2018 a 114.000 el 2019.

Les reaccions en les xarxes socials davant una possible venda a l'Arenal Sound no s'han fet esperar i la decisió ha provocat malestar general i por al fet que el model del festival de la platja de Borriana –dirigit a un públic jove i amb una programació cada vegada més centrada en ritmes urbans, com el reggaeton i  la música electrònica– es poguera traslladar al FIB.

next