Benidorm dona el tret d'eixida al Pride Festival, una festa "oberta" en què predomina el públic britànic

La ciutat espera rebre vora 15.000 persones durant aquesta setmana 
2 setembre 2019 16:45h
Els organitzadors han destacat "la quantitat de talent artístic que alberga Benidorm en els seus espectacles i locals". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El Benidorm Pride Festival ha encetat aquest dilluns una setmana de festes i espectacles en les quals destacarà el "talent local", però prevaldrà el públic britànic. La ciutat de la Costa Blanca espera rebre vora 15.000 persones aquests dies.

El regidor d'Esdeveniments i Festes de la localitat, Jesús Carrobles, ha assenyalat aquest dilluns, en la presentació de la 9a Edició del Benidorm Pride Festival, com de consolidat està aquest certamen i com de transcendent resulta per a l'activitat turística de Benidorm acollir una festa "oberta a tots".

Els organitzadors, Jeff Garland i Santos Torres, han incidit en la importància que té per al barri antic de Benidorm aquesta iniciativa que s'inicia aquest dilluns amb les festes temàtiques. A més, han destacat l'evolució que ha tingut el Benidorm Pride Festival, que "va començar amb poc més de tres-cents assistents i ja en la seua novena edició preveu una assistència de 15.000 persones".

Així mateix, han ressaltat l'evolució quant a les nacionalitats: "Hem passat d'una proporció 90-10 a favor d'assistents d'altres nacionalitats a un 60-40. Els espanyols acudeixen cada vegada més; però en el percentatge de visitants de fora els britànics suposen el 70 per cent". "Encara que en la seua programació oficial es desenvolupa entre els dies 2 i 8 de setembre, el col·lectiu britànic, especialment, prorroga la seua estada a Benidorm fins al 20 o 25 de setembre", han assenyalat.

La festa inaugural, la 'Gala Showtime', tindrà lloc el dimecres 4 a l'Auditori Óscar Esplá, un espai nou al qual arriben algunes de les festes programades per trobar-se els seus escenaris habituals en obres. El dijous 5, la 'White Party' recala en el mateix escenari i, prèviament, en l'Albereda, se celebrarà una 'carrera de tacons'.

La part principal del Benidorm Pride Festival es desenvoluparà el cap de setmana. El divendres 6 tindrà lloc la 'Pool Party' matinal a la qual seguirà la 'Supermatxé Black Edition' a l'Auditori Julio Iglesias.

Dissabte serà la desfilada de carrosses, 'The Parade', que eixirà a les cinc de la vesprada des del Racó de Loix recorrent la platja de Llevant fins al Parc de l'Aigüera, amb més de 20 carrosses i animació. Finalment, la festa 'Kluster' en Penélope Disco tancarà el programa el diumenge 8 amb la festa 'Supermatxé Superman', de nou a l'Auditori Oscar Esplá.

Els organitzadors han destacat "la quantitat de talent artístic que alberga Benidorm en els seus espectacles i locals" que se sumen a les actuacions del Benidorm Pride Festival com a artistes convidats. Una de les novetats d'aquest festival són el Punt de Salut Sexual, format per voluntaris d'associacions i professionals sanitaris per a consultes i proves ràpides de VIH, i l'aplicació Benidorm Pride Festival, per a Android i iOS.

next