Benidorm repartirà 20.000 cendrers reutilitzables per a mantindre les platges lliures de burilles

La campanya 'La platja no és un cendrer' també inclou el repartiment de 20.000 fullets per a conscienciar sobre els danys mediambientals que provoca l'abandonament de residus en aquest entorn
14 agost 2019 18:22h
La campanya 'La platja no és un cendrer' està impulsada per l'Ajuntament i l'empresa concessionària de les platges, RA Benidorm, i preveu dues actuacions. / AJUNTAMENT DE BENIDORM

ALACANT. L'Ajuntament de Benidorm ha posat en marxa una campanya per a evitar la presència de burilles a les platges en la qual repartirà 20.000 cendrers reutilitzables i fullets per a conscienciar sobre els danys mediambientals d'aquests residus i per a "intentar mantindre les platges lliures de burilles"

Així ho ha anunciat aquest dimecres la regidora de Platges i Medi Ambient, Mónica Gómez, qui ha subratllat que per a aconseguir aquest objectiu és "absolutament indispensable" la col·laboració ciutadana i, "de forma especial, de les persones que generen aquests residus", detalla el consistori en un comunicat.

La campanya 'La platja no és un cendrer' està impulsada per l'Ajuntament i l'empresa concessionària de les platges, RA Benidorm, i preveu dues actuacions. 

Es repartiran 20.000 cendrers reutilitzables perquè els fumadors dipositen les burilles durant la seua estada a la platja i, posteriorment, les llancen en papereres. Aquests cendrers estaran disponibles en punts com les biblioplatges, els punts de socors, les zones d'hamaques, les zones lliures i l'oficina de turisme, ha detallat la regidora.

La campanya també inclou el repartiment de 20.000 fullets en castellà, valencià, anglés i francés per a conscienciar sobre els danys mediambientals que provoca l'abandonament d'aquests residus a les platges.

"Una burilla tarda a desaparéixer entre 10 i 15 anys i pot contaminar 10 litres d'aigua del mar, a més d'ocasionar perjudicis a ocells i peixos", ha subratllat l'edil, ja que són residus "molt difícils de detectar i retirar per complet, malgrat la neteja exhaustiva que es fa dia a dia de les platges".

next