'El Bigotes', sobre Cotino: "Volia ser Déu, però no estava a l'altura"

Álvaro Pérez, excap d'Orange Market, assegura que va ser Francisco Camps qui el va "convidar a treballar" per al PPCV 
25 febrer 2019 13:14h
'El Bigotes' assegura que Camps i Zaplana no tenien una bona relació. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'excap d'Orange Market Álvaro Pérez 'el Bigotes' compareix aquest dilluns en la comissió de les Corts Valencianes que investiga contractes de la Generalitat amb empreses vinculades al cas Taula. Durant la seua compareixença per videoconferència, Pérez ha assegurat en un primer moment que no sabia el motiu de la seua compareixença perquè no estava imputat ni té "res a veure" amb el cas Taula, encara que s'ha mostrat disposat a respondre a les preguntes dels grups, on ha carregat contra Juan Cotino, els expresidents Francisco Camps i Eduardo Zaplana i contra Esteban González Pons. 

Durant la compareixença, 'el Bigotes' ha reafirmat que va ser l'expresident de la Generalitat Francisco Camps qui el va convidar a vindre a València: "Malgrat que hi ha un nodrit grup que s'obstina a desmentir-ho i negar-ho, a mi em convidà a anar a la Comunitat Valenciana el senyor Camps, que en eixa època era el meu amiguet de l'ànima i em convida a anar a treballar per al partit".

Ha explicat que quan va arribar "hi havia un problema greu entre Camps i Zaplana, que es portaven molt mal", i continuaven "arribant" les "arrels" de l'anterior Consell: "Paco Camps nadava contracorrent i feia el que podia".

La "guàrdia pretoriana de camps" 

El primer acte que se li va donar a Orange Market, ha dit, el va donar González Pons a un empleat seu que va contractar perquè li ho va demanar Camps. Segons ha incidit, Pons era un amic de la infància de l'expresident Camps –que "tenia una guàrdia pretoriana amb Pons, Gerardo Camps, la seua santedat el senyor Cotino i algun més"–, "de la més absoluta confiança", i "en les seues àrees feia i desfeia com li venia de gust".

Preguntat sobre si tenia feeling amb González Pons, ha assenyalat que aquest "tenia les seues empreses de capçalera i els seus amics i era amb els qui s'entenia". A ell, ha indicat, tot el que li donaven al marge dels actes del PPCV era per la seua "súplica i plor".

Sobre eixes empreses de capçalera de l'expresident, Pérez ha assenyalat que "una d'elles era la del portaavions, el submarí soviètic, Engloba, que treballava per a tots ells" i es quedava 120 concursos a l'any. "Qualsevol empleat amb càrrec solvent en qualsevol conselleria sap que per a qualsevol tipus de treball calia cridar a Engloba. Negar-ho ara és absurd", ha incidit, i si a ell se li donaven "a dit" això també podria passar amb altres.

Ha instat la comissió a demanar al jutjat una conversa que va mantindre en el seu moment amb l'exdirector del diari Levante-EMV Julio Monreal "molt aclaridora", en la qual en tot just 15 minuts "resumeix molt bé com es funciona a la Comunitat Valenciana".

Sobre Marcos Benavent, exgerent d'Imelsa, assegura que va tindre tractes amb ell per a aconseguir uns abonaments per a veure els bous, però res més. També ha assegurat que Orange Market no va entrar a l'Ajuntament de València perquè ja treballaven per a ell Engloba i Trasgos i, malgrat que el felicitava per la seua organització d'esdeveniments, l'alcaldessa Rita Barberá li va dir que es dedicara "a les seues coses", que era el PPCV.

Cotino "volia ser Déu"

Álvaro Pérez ha tingut paraules específiques per a l'exconseller Juan Cotino, que "feia el que li donava la gana. Ell volia ser Déu, però no arribava a temps, no estava a l'altura". Per ell "passava absolutament tot, tot, tot. Allò confessable i allò inconfessable" i ha agregat: "De Juan Cotino estic escrivint encara l'ultra modern testament. Tinc una peça molt important encara que és això del papa". "Parlar d'aquest tipo m'incomoda bastant", ha dit, referint-se a ell com a "menyspreable". Vicente Cotino, el seu nebot, "és un senyor; el seu oncle, no".

Álvaro Pérez ha recordat que es compleixen deu anys de l'esclat del cas Gürtel i mai quan ha declarat ha "tirat merda a altres persones", sinó que ha intentat defensar-se amb el que ell sap. Ha assegurat que "hi ha molt de despistat" que diu que no sabia res del que estava passant i que "la covardia porta a ser desmemoriat". "Se sacsegen ells tirant la seua pròpia merda als altres i això és un problema que serà impossible erradicar", ha asseverat.

"Mai en els 10 anys he mentit. He pogut callar, però fa temps vaig decidir no callar. Se suposa que quan estàs en el llit i estires de la manta quasi sempre se't queda el cul a l'aire i en aquest país, quan et quedes amb el cul a l'aire, vas malament perquè quasi sempre te'l trenquen", ha dit.

Ningú li va demanar "un cèntim"

Sobre Camps, ha indicat que ja va dir una vegada que considera que "com a polític era honrat; com a home, un covard, i com a amic, una merda". Preguntat sobre si l'expresident sabia del sistema de cobraments imperant, ha indicat que era "absolutament conscient, coneixedor i sabedor", però ha afirmat que es jugaria "una mà i no la perdria" afirmant que "no es va emportar un sol cèntim mai, mai, de res".

A ell "cap polític a València" li va demanar un cèntim perquè n'hi ha "fràgils, miserables, covards o mentiders", però mai li han demanat res, "a diferència de Correa, que li han tret els budells a Madrid".

Sobre els regals, ha apuntat que en va fer "poquíssims" i consistien en corbates o algun rellotge, però ni viatges, ni cotxes, ni "barbaritats", encara que ha assenyalat que això també és relatiu perquè "és curiós: agafes 150 periodistes, te'ls endús amb les seues dones a veure el primer partit de la selecció de futbol i per això no passa res. Toca't els collons. És acollonant, això no passa res, i no obstant això fas un regal d'una corbata de 150 euros i això és perquè li trenquen a un el cul. No hi ha dret".

A més, 'el Bigotes' ha assegurat que els regals d'empresa continuen existint, però "fa anys els esfínters estaven més relaxats" i es rebien sense problema i ara "estan atapeïts" i ja no es reben en el despatx, sinó a casa: "Abans, a plena llum; ara, en la nocturnitat".

La compareixença ha finalitzat amb dues peticions per part de Pérez: una ha anat dirigida a Compromís, ja que té coneguts en la presó, que són valencians i simpatitzants, a qui ha demanat que els diners que guanyen en la comissió d'investigació els donen a una bona causa, i l'altra l'ha dirigida als mitjans, ja que el seu fill li pregunta moltes vegades per què el trauen tant en televisió si fa dos anys que està a la presó i està callat: "Amb afecte i molt d'humor em voldria cagar en la puta mare de Wyoming, però amb molt d'humor".

next