Blasco compareix aquest dilluns en la comissió que investiga els contractes amb Taula

La compareixença serà en persona després d'haver obtingut el tercer grau penitenciari
3 febrer 2019 11:45h
Blasco ja va ser condemnat a sis anys i mig en el cas Cooperació. Imatge d'arxiu. / EFE 

VALÈNCIA. L'exconseller Rafael Blasco, qui acaba d'obtindre el tercer grau penitenciari, compareixerà aquest dilluns en la comissió de les Corts que investiga la contractació de la Generalitat amb la trama organitzada que va revelar l'operació Taula. Blasco, condemnat a sis anys i mig per delictes de malversació i falsedat documental pel desviament de fons públics destinats a cooperació internacional en el conegut com a cas Cooperació, està citat a les 10 hores de dilluns.

Encara que estava previst que compareguera per videoconferència des de la presó de Picassent, fonts parlamentàries han assegurat a EFE que finalment ho farà en persona, després d'haver obtingut el tercer grau penitenciari, que li permet portar un règim de vida en semillibertat.

Després de l'exconseller està previst que acudisca a la comissió l'exconseller delegat de Ciegsa Máximo Caturla, detingut quan era vicepresident de la Diputació de València en el marc de la citada operació Taula. La setmana vinent es reunirà també la comissió que investiga el finançament electoral del PSPV i el Bloc entre 2007 i 2008, on estan citats, entre d'altres, l'exsecretari general del PSPV-PSOE Joan Ignasi Pla i l'exalcalde de Gandia, també socialista, José Manuel Orengo, la compareixença del qual va ser ajornada. 

En aquesta sessió estan citats, a més, l'exdirectora general de Consum Etelvina Andreu, la compareixença de la qual també va haver de ser ajornada, i Vicente Benlloch, relacionat amb l'empresa Crespo Gomar. L'activitat parlamentària inclou la convocatòria de la comissió que investiga la gestió de la Institució Firal Alacantina (IFA) perquè compareguen diversos directius de la fira i de la CAM, entre ells, l'expresident de la caixa d'estalvis Modesto Crespo.

També hauran d'assistir el president d'IFA, José Luis Gisbert; la directora general, Esther Guilabert; els exdirectors generals Antonio Galvañ i Antonio Martínez, i l'expresident i vocal del Patronat d'IFA Manuel Román. 

Setmana de comissions

Dimarts es reunirà la comissió de Peticions per a analitzar l'escrit de Compromís en el qual sol·licita la compareixença de Pedro Joaquín Navarro, el primer ciutadà que va aconseguir participar en una comissió de Peticions, i que ha tornat a demanar fer-ho. També està convocada la comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBi per a debatre diverses iniciatives dels grups parlamentaris, mentre que dimecres es reunirà la comissió d'Obres Públiques per a tractar també diverses propostes dels grups.

next