Bocairent i Fontanars dels Alforins acullen la "primera gran festa valenciana del vol aerostàtic"

Un dolçainer i un tabaleter amenitzaran des de l'aire la trobada, en la qual hi haurà un concurs de globus
12 febrer 2019 18:42h
La trobada reunirà els "millors" pilots aerostàtics, entre els quals destaca l'actual campió d'Espanya, Blai Carbonell. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La "gran festa valenciana del vol aerostàtic" 'Tro'19' reunirà aquest cap de setmana a Bocairent i Fontanars dels Alforins (la Vall d'Albaida) els "millors pilots aerostàtics", entre ells el campió d'Espanya, i comptarà amb una competició entre globus que, a més, animaran des de les altures un dolçainer i un tabaleter. 

El Cub dels Comarques de la Marina de València ha acollit aquest dimarts la programació de la trobada estatal de vol aerostàtic 'Tro'19', que pretén promocionar el turisme d'interior a les comarques valencianes a través del paisatge, la gastronomia i les activitats experiencials. 

La trobada reunirà els "millors" pilots aerostàtics, entre els quals destaca l'actual campió d'Espanya, Blai Carbonell, que va desbancar a l'octubre l'heptacampió de La Rioja Iván Ayala, avança la Diputació de València en un comunicat. 

L'exhibició aerostàtica inclou una competició entre globus. Un primer globus 'llebre' emprendrà el vol, amb un dolçainer i un tabaleter a bord. Els globus dels participants hauran de perseguir a aquesta 'llebre', que en un parell d'ocasions baixarà i deixarà exposada una diana a la qual els competidors hauran de llançar un 'testimoni'. En funció de l'èxit de la tirada, els músics interpretaran peces més o menys festives. 

El guanyador de cadascuna d'aquestes dianes tindrà un premi, cortesia dels col·laboradors del certamen. El pilot que més dianes aconseguisca durant tres vols rebrà un premi com a guanyador de l'esdeveniment. 

La responsable de Turisme de la Diputació, Pilar Moncho, ha ressaltat la capacitat d'unió que genera aquest tipus d'iniciatives i ha felicitat Tot Globo, l'empresa organitzadora de l'esdeveniment, junt amb València Turisme i els ajuntaments de Bocairent i Fontanars dels Alforins, per la imatge gràfica dissenyada expressament per a promocionar 'Tro'19', "a través del paisatge vitivinícola de terres dels Alforins, del cel valencià i de la varietat de perspectives per a conéixer un territori". 

"Unir persones"

Blai Carbonell ha assegurat que és una "gran satisfacció exercir, per primera vegada, d'amfitrions d'un esdeveniment d'aquestes característiques i propiciar que els valencians puguen participar d'aquesta gran festa".

Raúl Carbonell ha agraït la confiança que les administracions públiques han dipositat en Tot Globo. El pilot ha posat l'accent en l'èxit aconseguit en presentar una iniciativa que "propicia unió". "És un plaer contribuir a la vertebració del nostre territori a través del paisatge i, sobretot, a través d'una activitat que és capaç d'unir persones", ha remarcat.

next