'Bohemian Rhapsody', 'Campeones' i 'Blade Runner', protagonistes de la Filmoteca d'Estiu de València

Aquesta edició compta amb onze pel·lícules programades en dos cicles que podran veure's del 2 al 31 d'agost als jardins del Palau de la Música
9 juliol 2019 12:06h
'Bohemian Rapsody' podrà veure's el 22 i 23 d'agost. / INSTITUT VALENCIÀ DE CULTURA

VALÈNCIA. Bohemian Rhapsody, Campeones o Blade Runner són algunes de les pel·lícules que es projectaran del 2 al 31 d'agost als jardins del Palau de la Música de València en la XX edició de la Filmoteca d'Estiu, organitzada per l'Institut Valencià de Cultura.

En aquesta edició, la Filmoteca d'Estiu s'inaugura el divendres 2 d'agost, a les 22.30 hores, amb la projecció de la comèdia musical La vida de Brian (1979), tercer llargmetratge de la companyia còmica britànica Monty Python.

Dirigida per l'actor Terry Jones i amb George Harrison com a coproductor, La vida de Brian és una de les comèdies britàniques més reeixides de tots els temps i una divertida i intel·ligent paròdia de la vida de Jesucrist per mitjà del seu coetani i veí Brian Cohen. La cèlebre comèdia de Monty Python també podrà veure's el dissabte 3 i el diumenge 4 d'agost.

La programació del 2019 d'aquestes nits de cinema a l'aire lliure es divideix en els cicles 'Pel·lícules de culte' i 'Cinema de hui', en què es recuperen algunes de les pel·lícules premiades als Goya, els Oscar i els Premis del Cinema Europeu.

En el cicle 'Cinema de hui' figuren pel·lícules com El silencio de los otros, d'Almudena Carracedo i Robert Bahar, un documental que mostra la lluita silenciada de les víctimes del règim de Franco. L'audiovisual, que es va emportar el Goya al millor documental, es podrà veure el 5 i 6 d'agost. També es projectarà Green Book el 10, 11 i 12 d'agost, protagonitzada per Viggo Mortensen i Masherhala Ali i que es va emportar l'Oscar a la millor pel·lícula.

A més, el 19 i 20 d'agost es podrà gaudir de Cold War, de Pawel Pawlikowski i Goya a la millor pel·lícula europea. Un dels altres plats forts d'aquesta edició de la filmoteca és el biopic musical de Freddy Mercury i la banda de rock Queen, la popular Bohemian Rhapsody, de Brian Singer. La pel·lícula, que va guanyar quatre premis Oscar –inclòs el de millor actor protagonista per a Rami Malek– es podrà veure el 22 i 23 d'agost. 

També es projectarà el 24, 25 i 26 d'agost Campeones, de Javier Fesser, que es va fer amb el Goya a la millor pel·lícula. Finalment, el cicle 'Cinema de hui' es tancarà el 30 i 31 d'agost amb El desentierro, de Nacho Ruipérez, millor pel·lícula en la primera edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià. La projecció del dia 30 serà presentada al públic per Nacho Ruipérez.

D'altra banda, en el cicle 'Pel·lícules de culte' podrà veure's el 8 i 9 d'agost l'emblemàtica Blade Runner, de Ridley Scott. Així mateix, es projectaran tres clàssics en versió original amb subtítols en valencià: el 13 i el 15 d'agost, el film d'animació japonesa Akira (1988), de Katsuhiro Otomo; el 16, 17 i 18 d'agost, el musical The Rocky Horror Picture Show (1975), de Jim Sharman, i, finalment, el 27 i 29 d'agost, es projectarà Taxi Driver (1976), de Martin Scorsese.

La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d'agost amb la celebració de la Filmoteca d'Estiu i les seues projeccions a l'aire lliure als jardins del Palau, cedits per l'Ajuntament de València. Els criteris de programació són els mateixos que se segueixen la resta de l'any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible. A més, la Filmoteca d'Estiu també compta amb la col·laboració de Cerveza Túria.

Les projeccions de la Filmoteca d'Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte el dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s'inicia a les 22.30 hores i la taquilla s'obri a les 21.00 hores. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros i 25 euros per a l'abonament de deu sessions.

next