Boluda Corporación Marítima fitxa Felipe González com a conseller d'una de les seues filials

La naviliera compta amb una flota de prop de 250 remolcadors repartits pels principals ports d'Europa, Àfrica, Amèrica Llatina i l'oceà Índic
4 juliol 2019 17:36h
González ja va formar part del consell d'administració de l'antiga Gas Natural Fenosa des de l'any 2010. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La companyia espanyola de transport marítim Boluda Corporación Marítima ha fitxat l'expresident del govern espanyol Felipe González com a conseller de la seua filial de remolc portuari, segons han indicat a Europa Press fonts coneixedores del nomenament.

Es tracta de Boluda Towage, la segona companyia del món en el sector del remolc, que centra la seua funció principal en el remolc portuari, costaner, d'altura i offshore, a més de salvament marítim, tal com avança el portal Vozpópuli.

Amb una flota de prop de 250 remolcadors repartits pels principals ports d'Europa, d'Àfrica, d'Amèrica Llatina i de l'oceà Índic, la seua activitat també engloba l'assistència a plataformes petrolieres; el remolc i fondeig de calaixos de formigó per al sector de la construcció, i el remolc de dics flotants i barcasses.

González ja va formar part del consell d'administració de l'antiga Gas Natural Fenosa des de l'any 2010, un fitxatge que l'empresa va justificar pel seu perfil d'estadista i per la seua "profunda connexió amb Amèrica Llatina", amb una retribució anual d'aproximadament 126.000 euros.

No obstant això, al març del 2015, l'expresident del govern espanyol no va renovar el seu càrrec com a conseller en l'energètica després d'acabar el seu mandat com a vocal, encara que González ja havia traslladat amb anterioritat la seua intenció d'abandonar el consell.

Boluda Corporación Marítima es va fundar el 1837 amb la creació de la Naviliera Fos. El 1920, Vicente Boluda Marí va crear l'empresa Remolcadors Vicente Boluda al port de València, que es va ampliar a altres ports de l'Estat amb la gestió del seu fill, Vicente Boluda Crespo.

La naviliera s'estructura en tres divisions: Boluda Towage and Salvage (per al servei de remolc), Boluda Lines (per al transport marítim i terrestre, i la logística portuària) i Boluda Tankers (per al subministrament i transport de combustible).

next