Boluda lamenta que el Corredor Mediterrani avance tan lent que Foment no garantisca que estiga el 2025

El secretari d'estat d'Infraestructures supedita la fi de les obres del tren d'alta velocitat al fet que hi haja un govern estable
28 novembre 2019 14:13h
La cúpula empresarial valenciana i estatal s'ha desplaçat a Elx per a donar suport a AVE en la seua lluita pel Corredor Mediterrani. / AVE

ELX. Els càlculs de Foment perquè el Corredor Mediterrani fora una realitat tenien una data: l'any 2025. Aquest és l'objectiu que ha traslladat al principi el secretari d'estat d'Infraestructures, Pedro Saura, tot i que ha refusat confirmar al 100% que la infraestructura estarà acabada en eixa data. A més, ha insistit que cal un govern estable a l'Estat per a fer-ho possible.

Així, la incertesa sobre quan estarà finalitzada la infraestructura és una de les principals conclusions a les quals s'ha arribat en l'acte de revisió de l'estat de les obres del Corredor Mediterrani celebrat a Elx aquest dijous. De fet, just abans de començar l'esdeveniment –que en aquesta ocasió ha seguit un format televisiu conduït per Mónica Carrillo amb el suport de Maria Juan–, el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda, es queixava davant dels mitjans que el projecte avança "molt lentament" i que no poden estar "del tot satisfets".

No obstant això, ja en l'acte oficial junt amb Saura, ha reconegut que els darrers mesos hi ha hagut un impuls a la licitació i que li consta que l'executiu treballa perquè el Corredor Mediterrani estiga acabat el 2025. Tot i així, el secretari d'estat d'Infaestructures, que ha acudit en lloc del ministre de Foment José Luis Ábalos, ha evitat concretar la data quan Carrillo li ha preguntat directament i l'ha supeditat al fet que hi haja un govern estable

"Pensem que amb el que hem licitat i el que tenim pendent podem posar en marxa el Corredor Mediterrani", ha dit, sense concretar quan. "És bo per al Corredor que hi haja govern i que s'aproven els pressuposts", ha afegit.

Boluda ha considerat que "amb interés" sí que es podria tindre el 2025, com es podria haver tingut el 2016, però ell "no" es "tècnic" i tampoc s'ha atrevit ha garantir-ho. Així, ha insistit que cal suport de les institucions públiques i que tant AVE com Quiero Corredor seguiran reivindicant la infraestructura fins que siga una realitat.

Un exemple d'aquestes reivindicacions són actes com els celebrats aquest dijous, on la cúpula empresarial valenciana i estatal s'ha desplaçat a Elx per a donar suport a AVE en la seua lluita per una infraestructura que recollirà el 50% del PIB de l'Estat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next