Bombas Gens ofereix visites guiades sense reserva al seu refugi antiaeri i el seu celler medieval

L'espai d'art posa en marxa nous recorreguts en format breu a partir d'aquest divendres i fins després de Nadal
1 novembre 2019 12:09h
Durant el pont de Tots Sants, Bombas Gens permetrà l'accés lliure al jardí. / FUNDACIÓ PER L'AMOR A L'ART

VALÈNCIA. Baixar a un refugi antiaeri en 15 minuts o caminar entre les restes d'un celler medieval just abans de visitar una exposició d'art contemporani. És el que es podrà fer a partir d'aquest 1 de novembre a l'espai cultural de Bombas Gens, sense necessitat de reserva prèvia, mitjançant una nova oferta de visites guiades exprés que es posarà en marxa per a potenciar els espais patrimonials del centre de la Fundació Per Amor a l'Art.

Segons expliquen en un comunicat des de la fundació, Bombas Gens és una "joia del patrimoni industrial valencià" que va multiplicar el seu valor quan, durant les obres de rehabilitació de l'antiga fàbrica, es va descobrir un celler de finals del segle XV i un refugi de la Guerra Civil. A aquests dos tresors arqueològics se'ls sumaria posteriorment un jardí modernista amb una imponent obra escultòrica de l'artista Cristina Iglesias.

La Fundació va posar a l'abast del públic aquests espais mitjançant visites gratuïtes guiades per l'equip de mediació del centre d'art, amb recorreguts de prop d'una hora de durada per conéixer la història d'aquests vestigis del passat. Ara s'afegeix a l'oferta una sèrie de visites exprés pensades per als visitants que disposen de menys temps, que acudeixen en família o que no han pogut planificar i fer la reserva abans d'anar al centre. 

Aquestes visites estaran en marxa de l'1 de novembre fins després de Nadal i sense inscripció prèvia els interessats podran accedir de manera gratuïta al celler i al jardí o al refugi en un format de visita molt més breu que s’haurà de sol·licitar a recepció. L’aforament mínim és de huit persones. A més, el centre d'art preveu també implantar un sistema d'audioguies patrimonials en diversos idiomes per a atendre un públic més ampli i oferir un servei més flexible i autònom.

El Jardí de Bombas Gens obri pel pont de Tots Sants

L'1 de novembre no només determinarà la incorporació de les visites exprés. Durant el pont de Tots Sants, Bombas Gens permetrà l'accés lliure al jardí en el següent horari: divendres 1, de 17h a 20h, i dissabte 2 i diumenge 3, d’11h a 14h. Aquesta activitat complementa la visita a la recentment inaugurada exposició de l'artista índia Sheela Gowda i a la de fotografia japonesa. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next