La Confederació del Xúquer no permet que els bombers facen pràctiques de salvament "en espais reals"

L'organisme apel·la a "la prohibició de bany" en el Canal Xúquer-Túria i el Consorci no ho considera "una explicació adequada", ja que "no tenen la intenció d'anar a banyar-se sinó de realitzar unes pràctiques que redundaran en un millor servei a la ciutadania"
30 setembre 2019 11:58h
El Consorci Provincial de Bombers de València lamenta el rebuig de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a la seua petició de realitzar pràctiques en aigües superficials al Canal Xúquer-Túria. / FEV

VALÈNCIA. El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) lamenta el rebuig de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a la seua petició de realitzar pràctiques en aigües superficials al Canal Xúquer-Túria. Així ho manifesten en un comunicat, on diuen que la Confederació al·lega "la prohibició de bany" en aquestes aigües.

"No ens sembla una explicació adequada, ja que els bombers, lògicament, no tenen la intenció d'anar a banyar-se sinó de realitzar unes pràctiques que redundaran en un millor servei a la ciutadania en dificultats", ha declarat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó.

L'inspector cap del Consorci, José Miguel Basset, va enviar el 6 de juny una sol·licitud a l'organisme estatal perquè els bombers pogueren dur a terme en aquest canal les pràctiques de salvament en aigües superficials, ja que les emergències per vehicles caiguts en aquest espai fluvial es produeixen amb certa freqüència. "Per a millorar la resposta davant aquest tipus d'actuacions, el personal operatiu del cos de bombers ha de practicar els seus procediments de resposta en entorns que s'aproximen al màxim a casos reals", recull l'escrit presentat davant la Confederació.

El Consorci Provincial de Bombers de València planteja un horari i programació orientatius per a realitzar aquestes pràctiques i proposa l'establiment d'una persona o direcció de contacte per part seua, perquè, en eixa franja horària, se'ls avisarà amb la suficient antelació de la necessitat d'executar les maniobres referides.

No obstant això, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha rebutjat l'autorització d'aquestes pràctiques recordant "la prohibició expressa del bany en aquestes aigües, d'acord amb el que es preveu en l'article 9c del Reial decret 1341/2007, per ser considerades aigües molt perilloses".

Així figura en un informe, amb data del 14 de setembre i signada per la cap de servei de la Confederació, que conclou que "no s'autoritza la realització d'aquestes pràctiques aquàtiques". I afegeix: "La realització d'aquestes pràctiques sense autorització suposarà la corresponent sanció". El Consorci també ha rebut un ofici, del 24 de setembre, del director tècnic de la Confederació amb idèntica resposta.

Amigó considera que la resposta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer és "una irresponsabilitat" i que "dificulta la prestació de serveis per part dels bombers, ja que prohibeix les pràctiques en espais reals, on després, han d'exercir les seues tasques de rescat".

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next