Els bombers reforcen la seguretat de les Fogueres amb inspeccions abans i després de plantar els monuments

Cada foguera té el seu pla de seguretat, en el qual s'indica on s'ha de plantar el monument i quines zones han de quedar lliures
2 juny 2019 13:43h
Enguany, per primera vegada, l'operatiu especial s'ha iniciat amb un pla d'inspeccions prèvies a la instal·lació dels monuments. / EFE

ALACANT. L'Ajuntament d'Alacant ha posat en marxa l'operatiu especial del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis (SPEIS) per a les Fogueres, que enguany s'ha iniciat per primera vegada amb un pla d'inspeccions prèvies a la instal·lació dels monuments.

Així ho ha afirmat el regidor de Festes i Seguretat, José Ramón González, juntament amb el comandant de l'Operatiu de Fogueres de l'SPEIS, David Moratilla, han informat fonts municipals en un comunicat.

Equips de quatre bombers de l'SPEIS han participat en una primera fase del pla de seguretat de les Fogueres i des del 20 de maig han estat recorrent totes les ubicacions on es plantaran els monuments.

L'objectiu és, segons les mateixes fonts, "garantir l'accessibilitat, la ubicació del monument, revisar els hidrants i establir mesures preventives per a reforçar enguany més la seguretat".

La segona fase del pla de bombers es podrà en marxa a partir del dia 18 de juny, quan es revisarà que totes les fogueres compleixen els plans de seguretat en la plantà dels seus monuments, i tècnics especialitzats de bombers els inspeccionaran per a assegurar que no contenen ferro en les seues estructures i es planten correctament.

Aquests equips, de tres i sis bombers, recorreran la ciutat en diversos torns al matí i a la vesprada per a revisar tant la ubicació del monument com el tancament de la zona mínima de seguretat que es recomana.

Els bombers revisaran que els monuments respecten les distàncies superiors a quatre metres respecte a qualsevol façana d'edifici des de l'envolupant que compon el perímetre de la foguera i qualsevol incidència es resoldrà immediatament.

Així mateix, s'estableix una zona de seguretat el perímetre de la qual està delimitat, mitjançant tanques, a un radi d'entre 6 i 12 metres, depenent del pla d'actuació de cada foguera. En aquest perímetre no haurà d'existir trànsit ni presència de persones, excepte el personal dedicat a la plantà, manteniment i seguretat de la foguera.

Cada foguera té el seu pla de seguretat, en el qual s'indica on ha de plantar la foguera, en quins eixos i quines són les zones que han de quedar lliures.

next