El Bonica Fest prepara activitats gastronòmiques i culturals per a la gran festa dels mercats de València

El pròxim dissabte 14 de setembre els tretze espais comercials i la plaça de l'Ajuntament acullen degustacions, espectacles musicals i tallers infantils
10 setembre 2019 17:38h
El regidor de Comerç, Carlos Galiana, i l'alcalde, Joan Ribó, han presentat aquest matí una campanya que, en el seu quart any, aposta pel foment dels productes de temporada. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La gran festa dels mercats torna a València. El Bonica Fest celebra la seua quarta edició amb una setmana dedicada als que, durant passat i present, s'han erigit com els grans centres socials de la ciutat. Ara, els tretze mercats de València es vesteixen de llarg per a acollir degustacions gastronòmiques, activitats culturals i tallers per als més menuts el pròxim dissabte 14 de setembre.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, i l'alcalde, Joan Ribó, han presentat aquest matí una campanya que, en el seu quart any, aposta pel foment dels productes de temporada. Segons ha destacat Galiana, en edicions anteriors el Bonica Fest havia subratllat la importància dels venedors, dels clients i, especialment, dels mercats. Ara, el producte és el nou protagonista d'una edició capficada en l'alimentació sostenible. 

Les activitats d'aquest festival s'iniciaran aquest dissabte, 14 de setembre, al matí als mercats de Natzaret i Benimaclet i, a partir de les 20.00, s'hi sumaran la resta. A més, la plaça de l'Ajuntament també acollirà alguns dels tallers de conscienciació, així com part de la programació cultural i d'oci.

L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha assenyalat que el treball realitzat des del consistori per a fomentar els mercats municipals ja és més que una realitat. "Abans, els mercats aguantaven com una eina del passat", explica Ribó. Ara, assegura, la concepció ha canviat: són espais per a fer barri i l'economia de quilòmetre 0.

Ribó, així mateix, explica que els mercats són un "element poderós" per a reduir l'expulsió dels gasos d'efecte hivernacle i per a combatre el canvi climàtic, ja que aposten pels productes locals i redueixen al mínim la contaminació. Aquesta defensa de l'economia pròxima forma part dels valors del Bonica Fest, que, un any més i com a colofó de l'obertura del CEMAS, defensa una alimentació sana i equilibrada.

En la presentació d'aquesta festa dels mercats també ha participat la directora de comunicació de Mercavalència, Ángeles Hernández, que ha volgut fer èmfasi en el fet que els mercats municipals són la referència de la modernitat i la innovació. Hernández assegura que conceptes moderns i ara posats de moda –com el hype (expectació) o l'stalkeig (xafardeig) – ja estaven inventats en els mercats municipals. Concretament, en les expectatives per l'arribada dels productes de temporada o en la conversa quotidiana per a conéixer les últimes novetats del barri.

Per la seua banda, des del consistori asseguren que en la pròxima edició del Bonica Fest esperen sumar als mercats el de Sant Pere Nolasco i el del Grau, que en l'actualitat està en fase de rehabilitació.

next