Bonig: "No vendrem la Comunitat ni Espanya als qui volen trencar-la"

La candidata popular demana que no la subestimen per ser dona i vaticina que serà la propera presidenta de la Generalitat
20 abril 2019 15:30h
Bonig diu que Puig ha gastat 470 milions d'euros en "quiosquets" i "no ha acabat amb les llistes d'espera" en Sanitat. / EFE

ALACANT. La presidenta del PPCV i candidata a la Generalitat, Isabel Bonig, ha afirmat aquest diumenge, durant un míting dels populars a Alacant, que "sense llei ni Constitució no hi ha democràcia" i ha subratllat que "no vendrem la Comunitat Valenciana ni Espanya als qui volen trencar-la".

Bonig ha fet aquestes declaracions a l'Auditori de la Diputació d'Alacant durant el míting que ha clausurat el líder del PP i candidat al govern espanyol, Pablo Casado. Junt amb els dos presidents populars també han intervingut el president de la Diputació d'Alacant i cap de llista del PP al Congrés, César Sánchez; el president dels populars alacantins, José Císcar, i el candidat al Senat per Alacant Pablo Ruz.

En la seua intervenció, Bonig ha remarcat que si guanya el pròxim 28 d'abril, "implantarem la llibertat perquè els pares puguen triar el centre i la llengua en què volen que siguen educats els seus fills". La dirigent popular ha reiterat també que proposen una "triple revolució fiscal, econòmica i social", que inclou mesures com a rebaixes en el tram autonòmic de l'IRPF i l'eliminació de l'impost de successions i donacions i la taxa turística.

Després de subratllar que els populars defensen la classe mitjana treballadora i "no som excloents", Bonig ha assegurat que "queda una setmana per a deixar el malson de Sánchez i Puig", dels qui ha dit que estan "entregats" i "claudicats davant els nacionalistes, l'extrema esquerra i els independentistes". "Enfront d'un PSOE als peus de Puigdemont, Torra i independentistes, el PP defensa la llibertat de tots els espanyols", ha remarcat.

Al seu judici, "ni Sánchez ni Puig tenen un clar concepte ni noció del que és Nació i comunitat autònoma", ha continuat Bonig. Igualment, ha retret al president espanyol que "no aclarisca si seran indultats, en el cas de ser condemnats els colpistes i independentistes catalans". "El PP diu que farà i ho farà. Nosaltres no vendrem ni la Comunitat ni Espanya als qui volen trencar-la".

D'altra banda, Bonig ha recalcat que no vol que la subestimen per ser dona, en al·lusió als seus adversaris polítics, perquè, entre altres càrrecs, "he sigut alcaldessa i consellera, ocupe en l'actualitat la Presidència del PP en la Comunitat" i, segons ha vaticinat, serà la presidenta de la Comunitat. Després de remarcar que "l'ADN del PP és defensar la llibertat i la igualtat", Bonig ha denunciat que Puig ha gastat 470 milions d'euros en "quiosquets" i "no ha acabat amb les llista d'espera", per la qual cosa, al seu judici, l'actual cap del Consell "no és creïble".

next