Bonig critica Compromís i el PSPV per "abaixar el cap i aplanar-se davant de Sánchez" 

La líder del PPCV assegura que la reunió entre el president en funcions i la coalició va ser una "operació de màrqueting" que "no desbloqueja projectes ni porta inversions" 
6 agost 2019 13:25h
Bonig diu que la visita de Sánchez "ha resultat indiferent". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha criticat Compromís per "abaixar el cap", i el cap del Consell i líder del PSPV, Ximo Puig, per "aplanar-se" en la reunió que van mantindre aquest dilluns a València amb el president del govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, dins de la ronda de contactes després de la seua investidura fallida.

"A la Comunitat, que haja vingut Pedro Sánchez li ha resultat indiferent, perquè es va anar sense resoldre res, sense aprovar res i sense desbloquejar res", ha denunciat i ha recalcat que "el compromís que ha d'assumir no és amb Compromís, sinó amb els valencians".

En la trobada amb el diputat de Compromís, Joan Baldoví, i amb la vicepresidenta del Consell i líder de la coalició, Mónica Oltra, Bonig ha assegurat que "Sánchez no ha estat a l'altura de la Comunitat Valenciana" i que sols va tractar de "posar en marxa la seua personal operació de màrqueting".

De fet, ha sostingut que es va desplaçar a València "a fer-se una foto i no a desbloquejar projectes i a portar inversions". "Que no enganye els valencians. Si vol canviar el sistema de finançament, el primer que ha de fer és parlar amb el principal partit de l'oposició per a poder tirar endavant el nou model al Congrés. Compromís només suma un vot", ha defensat en un comunicat.

La popular s'ha preguntat, en aquesta línia, si "li haurà contat Puig a Sánchez la seua política d'amiguisme o de com elevar el nombre d'assessors per a col·locar als seus afins i rescatar a una empresa de la qual és accionista".

Ha criticat que "ni Puig ni Oltra hagen reclamat la convocatòria immediata del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per a canviar el sistema de finançament i, per contra, el fien a un any quan es podria convocar demà mateix per a dins d'un any tindre'l tot aprovat". També els ha enlletgit que "venguen amb silenci covard els interessos dels agricultors valencians enfront del tractat Mercosur", de la Unió Europea amb el Brasil, l'Argentina, l'Uruguai i el Paraguai.

"Sánchez confon els interessos de partit amb els interessos generals de l'Estat", ha recalcat i ha lamentat que "ha perdut una oportunitat d'or per a posar en marxa obres estratègiques, com ara la V-21 o l'accés nord al port de València, o per a defensar a les famílies i la llibertat educativa que es vulnera des del Consell".

Els "palmers" de Sánchez

Per tot això, per a la cap del PPCV, "el complex servil de Compromís és indignant: assumeixen amb gust el perfil de palmers amb la condició de fer-se una foto, encara que els valencians isquen perdent". "Que li quede clar a tots els valencians: Oltra i Baldoví donaran el seu vot a Sánchez a canvi de res", ha insistit.

I ha alertat que "el que Puig i Oltra no li van contar a Sánchez és la cara B d'una comunitat que, mentre dispara la seua despesa en alts càrrecs i assessors, és una de les que més tarda a pagar proveïdors, es rescaten empreses en les quals el president té interessos personals, es retallen drets i serveis per valor de 1.500 milions i es destinen diners a productores de famílies del president".

next