Bonig critica la manca de reivindicació en el discurs de Puig i lamenta que no haja agraït la presència de Casado

La presidenta dels populars valencians acusa Puig de sectari i assegura que el País Valencià "existia abans de l'arribada dels socialistes"
9 octubre 2019 11:28h
Bonig considera que el 9 d'Octubre és un dia per a "recordar totes les persones que van lluitar perquè la Comunitat Valenciana siga el que és". / TWITTER ISABEL BONIG

VALÈNCIA. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha sigut una de les primeres a reaccionar al discurs que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha pronunciat durant l'acte institucional del 9 d'Octubre. El primer que ha fet ha sigut, "a diferència de Puig", agrair la presència del president del PP, Pablo Casado, que ha vingut a celebrar el 9 d'Octubre "com un valencià més".

Bonig ha criticat que el president no haja inclòs la reivindicació per la reforma del finançament autonòmic en el seu discurs i ha assegurat que el seu partit sempre ha estat disposat a "arribar a grans acords" per a canviar el model. "A Puig se li ha trencat la veu de tant de gastar-la", ha ironitzat la líder dels populars valencians, que ha insistit que "ser reivindicatius no significa no ser lleials".

També en referència al discurs de Puig, Bonig considera que "hui s'ha escoltat un president que està sent sectari" i ha reivindicat que "la Comunitat Valenciana existeix des d'abans que arribaren els socialistes".

D'altra banda, ha assenyalat que el 9 d'Octubre és un dia per a "recordar totes les persones que van lluitar perquè la Comunitat Valenciana siga el que és" i ha advocat per utilitzar "les dues llengües". Bonig també ha considerat que "no s'entendria Espanya sense l'aportació de la Comunitat Valenciana" i ha reivindicat "les coses que uneixen en aquesta Espanya diversa".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next