Bonig critica que Montero haja trobat una solució per a pagar a les autonomies ara que hi haurà noves eleccions

La presidenta del PPCV assegura que Sánchez utilitza els diners dels valencians "quan vol i com vol"
21 setembre 2019 17:12h
Bonig critica que Puig "no faça ni diga res quan es juga amb els diners dels valencians". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "pague la totalitat del deute" al País Valencià: "Els valencians li diem que prou. Estem cansats que utilitze els diners dels valencians al seu antull i ens enganye".

La dirigent del PP ha manifestat, en la mateixa línia, que els valencians estan "cansats que el president de la Generalitat, Ximo Puig, quan es juga amb els diners dels valencians no faça ni diga res", ha assenyalat en un comunicat.

Bonig ha reclamat "el que els correspon": "1.500 milions de Dependència, desplaçaments Sanitaris, IVA i lliuraments a compte i 1.300 milions de l'infrafinançament autonòmic". "Tots aquests diners haurien d'anar a parar a Educació, Sanitat i Política Social", ha subratllat.

La presidenta del PPCV ha criticat que Pedro Sánchez "haja traslladat a través de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que ha trobat una escletxa per a poder pagar 4.500 milions de deute a les comunitats autònomes". Ha retret que "el que fa mesos era literalment impossible ara amb les eleccions el PSOE ho veu possible".

En aquest context, ha assenyalat que els valencians diuen "prou". "Estem cansats que utilitze els diners dels valencians quan vol i com vol, estem cansats que ens enganye".

"Puig exerceix de socialista i no de valencià i mentre Sánchez dorm plàcidament els valencians tenim malsons pels enganys del govern socialista", ha assenyalat, abans de remarcar que fa 15 dies els lliuraments a compte "eren il·legals, hui ja són possible i l'única diferència és que ara ja hi ha eleccions", ha criticat.

Per a Bonig, "és una vergonya i una traïció als valencians jugar amb els diners de la Comunitat, els diners que necessiten les famílies, les pimes, els més desfavorits, els dependents, perquè la gran retallada d'aquesta comunitat es diu Partit Socialista i Pedro Sánchez".

next