Bonig expressa el suport del PPCV a la Real Acadèmia de Cultura Valenciana

La VI Jornada d'Acadèmics ha 'servit' perquè l'entitat criticara el "catalanisme expansionista" i la figura de Joan Fuster
1 febrer 2019 18:33h
El degà de la RACV, Federico Martínez Roda, ha agraït la presència de Bonig. Imatge d'arxiu / EFE

VALÈNCIA. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha fet costat aquest divendres a la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) amb la seua assistència a la VI Jornada d'Acadèmics que celebrava aquesta associació amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor alacantí Vicente Ramos.

El degà de la RACV, Federico Martínez Roda, ha destacat la trajectòria "admirable" de Ramos, mort en 2011, i ha agraït la presència de Bonig, dels membres del Consell Valencià de Cultura i dels representants de la Real Academia de Puerto Rico, Vicente Reinal, i Mèxic, Manuel González. 

Durant l'acte, l'acadèmic Joaquín Santo Matas ha repassat la vida i obra de Ramos i ha elogiat la seua participació en la promoció de la cultura alacantina mitjançant els seus textos i com a "desenmascarador del catalanisme expansionista".

Així mateix, ha recordat el rebuig que Ramos tenia cap a la figura del seu homòleg Joan Fuster i, a més, ha situat al seu llibre Pancatalanismo entre valencianos com un "manual de la valenciania".

Finalment, ha denunciat la falta de reconeixement al treball acadèmic de l'alacantí per part de les institucions públiques perquè "cap vol fer-li un homenatge".

next