Bonig no descarta un pacte de dretes amb el suport de Vox

La presidenta del PPCV ha indicat que si es pacten "polítiques concretes" no hi ha "cap problema" per a governar amb Vox
7 març 2019 13:45h
Bonig ha instat a esperar que "se celebren les eleccions i veure els resultats". / PPCV

VALÈNCIA. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha considerat que l'acord de govern al qual s'ha arribat a Andalusia –entre els populars i Ciutadans amb el suport de Vox– és "perfectament assumible" i es pot produir al País Valencià. Preguntada per què succeiria si en la Generalitat el partit de Santiago Abascal sí que exigira entrar en el govern, la líder del PPCV ha contestat que "es dialogaria, es negociaria, es pactarien unes polítiques concretes i, si s'arriba a un acord, doncs no hi ha cap problema".

Així s'ha pronunciat Bonig en declaracions a Los desayunos de TVE, que recull Europa Press, on se li ha preguntat per la seua opinió pel model andalús, ja que ella "no era molt partidària de parlar molt amb Vox". Sobre aquest tema, la presidenta del PPCV ha aclarit que ella el que va dir és que "en algunes qüestions opinava de forma diferent" i va donar "l'opinió del PP en tot el que és igualtat de drets, la lluita contra la violència contra les dones". "Però vist l'acord al qual s'ha arribat a Andalusia, és un acord perfectament assumible per qualsevol partit polític i, per descomptat, pel PP, és perfectament assumible", ha remarcat.

Sobre la possibilitat que Vox reclamara entrar en un supòsit Consell i si el PPCV aplicaria alguna 'línia roja', Bonig ha instat a esperar que "se celebren les eleccions i veure els resultats" perquè "cal treballar amb molta humilitat". Quan se li ha plantejat de nou la qüestió, ha asseverat que "es dialogaria, es negociaria, es pactarien unes polítiques concretes i, si s'arriba a un acord, doncs no hi ha cap problema".

"Exactament igual –ha prosseguit Bonig– que en aquests quatre anys, Podem ha sigut un suport [per al govern del Botànic], però no ha entrat i Compromís ha format part d'aquest govern amb Ximo Puig i tota la política educativa que hem estat veient en la Comunitat Valenciana, que és exactament la mateixa que el nacionalisme català va dur a terme a Catalunya fa 20 i 30 anys".

"Per això el debat nacional tindrà tanta importància en la campanya valenciana, perquè si hi ha una comunitat autònoma que realment o especialment està vivint i patint les polítiques que han portat a Catalunya a aquesta situació ha sigut la Comunitat Valenciana de mà del PSPV, Compromís i Podem", ha afirmat la presidenta del PPCV.

Preguntada pels periodistes per si estaria disposada a formar govern amb Cs i ser la vicepresidenta de Toni Cantó si el candidat de la formació taronja fora més votat, Isabel Bonig ha apuntat que "si és així, òbviament, cal respectar, si hi ha un pacte amb unes regles generals, en la negociació". "Si alguna llista queda per damunt del PPCV en aquesta coalició, caldrà respectar-lo", ha insistit.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next