Bonig promet una "revolució fiscal sense precedents" amb rebaixes en l'impost d'habitatge i l'IRPF

La candidata del PPCV a la Generalitat anuncia la primera mesura del seu programa electoral
30 març 2019 19:00h
L'acte s'ha celebrat en un local de la platja d'Alboraia i ha reunit 800 persones. / PPCV

ALBORAIA. La candidata del PPCV a la Presidència de la Generalitat, Isabel Bonig, ha anunciat aquest dissabte una "revolució fiscal" i una baixada d'imposts "sense precedents" en el País Valencià en els seus primers sis mesos de govern –si resulta guanyadora dels comicis autonòmics del 28 d'abril– perquè els valencians no poden "suportar més la pressió fiscal de l'esquerra", segons la popular.

Bonig ha anunciat així la que serà la "primera mesura" del seu programa electoral en un acte en què ha participat el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno Bonilla, que s'ha celebrat en un local de la platja d'Alboraia (l'Horta Nord) i que ha reunit 800 persones, segons fonts del partit.

La dirigent popular ha assenyalat que eliminaran l'impost de successions i donacions i el de Patrimoni, mentre que per a afavorir l'accés a l'habitatge establiran tipus reduïts en l'impost de transmissions patrimonials, que actualment és del 10%, el segon més alt de l'Estat espanyol, només per darrere de Catalunya.

Així, ha indicat que qui es compre un habitatge de fins a 200.000 euros pagarà un 6%; si l'habitatge està entre 200.000 euros i un milió, pagarà un 8%, i si supera el milió d'euros, s'abonarà el 10%, la qual cosa al seu judici fomentarà entre la classe mitjana l'adquisició d'un habitatge.

A més, s'ha compromés a impulsar la rebaixa generalitzada del tram autonòmic de l'IRPF, sobretot per a les classes mitjanes, de manera que els qui cobren menys de 35.000 euros a l'any tindran una rebaixa del 7%, perquè decidisquen "lliurement" en què gastar els seus diners.

Segons ha dit, mentre la "coalició sanchista a la valenciana insisteix a pujar impostos i posar traves" per a no generar ocupació i riquesa, perquè "l'esquerra sempre viu de la riquesa que creen uns altres", el PP "crea riquesa".

Bonig ha afirmat que, igual que va aconseguir Moreno Bonilla el 2 de desembre a Andalusia, el 28 d'abril en el nostre territori "començarà el canvi" amb un PPCV que és el partit "de la responsabilitat, de la gestió i del bon govern" i que sap què fer per a tirar avant, encara que sempre rep "la pitjor herència".

"Final paral·lel"

Per la seua banda, el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno Bonilla, ha destacat "l'enorme paral·lelisme" entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'expresidenta de la Junta, Susana Díaz, i ha augurat que el 28 d'abril Puig passarà "a l'oposició" i Bonig serà la presidenta de la Generalitat.

Segons ha dit Moreno Bonilla, tant Puig com Díaz van avançar les eleccions autonòmiques "exclusivament per interessos personals", pensant en ells i en les sigles del seu partit, i no en els interessos dels ciutadans, i per això tindran un "final paral·lel".

Moreno, qui ha recordat a l'exalcaldesa de València Rita Barberá, un "animal polític" i una "gran dona, gran gestora" i "gran valenciana", ha fet una crida a deixar-se "la pell" per a aconseguir el canvi polític en La Moncloa i en la Generalitat el 28 d'abril.

Al seu judici, "només hi ha dues opcions": la de Pedro Sánchez, que "tornarà a pactar amb l'esquerra radical de Podemos i els independentistes catalans", i la del PP de Pablo Casado, un partit amb "llarga experiència" i un líder "solvent".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next