Bonig proposa deduccions fiscals per a les "ames de casa"

La candidata del PPCV a la Generalitat també ha proposat una quota de 60 euros durant els dos primers anys per a les dones autònomes
12 abril 2019 20:20h
 Bonig ha dit que "el PP ha contribuït molt a la igualtat". / PPCV

VALÈNCIA. La presidenta del PPCV i candidata a la Generalitat, Isabel Bonig, ha anunciat una llei per a les persones que s'han dedicat a la cura de la llar i la família sense percebre remuneració i que inclourà exempcions i mesures fiscals concretes, "com una forma de reconéixer que la societat els retorne el treball que han fet en pro de la seua família i de la societat", assenyala la formació popular en un comunicat.

Bonig ha explicat aquest divendres en una trobada amb dones a Benicàssim (la Plana Alta) que "no es pot construir cap societat igualitària si no es té en compte les dones i els homes. Cal deixar de parlar tant i fer més". En eixe sentit, Bonig ha dit que "el PP ha contribuït molt a la igualtat de les dones perquè el treball, per a les dones, és el major instrument de realització".

La líder popular ha indicat que "en el programa del PP hi ha mesures per a tots els col·lectius com la baixada massiva d'imposts per a tots els valencians o el foment dels autònoms amb una llei específica per a aquest col·lectiu amb ajudes concretes".

Pel que fa als autònoms, Bonig ha recordat que el nombre de dones autònomes s'ha incrementat un 5%. Davant d'això, "proposem una quota de 60 euros durant els dos primers anys i durant el primer any no pagaran si són menors de 30 anys". La popular també ha anunciat que establiran ajudes per a la substitució de treballadors si han de sol·licitar excedència per a cures de fills o familiars. "El 50% de les cotitzacions les assumirà la Generalitat i les ajudes als treballadors que sol·liciten excedència", ha dit la candidata del PPCV.

Bonig també ha concretat "les ajudes per a fomentar la conciliació, mesures fiscals per a empreses que contracten dones després de la maternitat, suport a dones rurals, pla contra la bretxa salarial, el bo infantil per a triar lliurement l'escola a la qual vulguen anar per a millorar la conciliació".

Reconeixement del treball de la llar

Així mateix, Bonig ha anunciat que "per primera vegada el PP farà una llei que reconeixerà el treball de les dones, el dret i obligacions de les persones que han treballat a casa amb dues mesures importants". 

La primera d'aquestes mesures presentades per Bonig vol que qui treballa a casa i fa declaració de la renda conjuntament amb la seua parella puga tindre deducció que variarà segons el nombre de fills: de 600 euros si no té; 1.500 euros, amb un fill, i si en tenen dos o més, 2.000 euros. "És una forma de reconéixer el treball en la llar no remunerat", ha dit Bonig.

Una altra mesura és que aquells majors de 50 anys que hagen cotitzat el temps que regula la legislació "tinguen un conveni amb la Seguretat Social i, vulguen jubilar-se i no treballen, la Generalitat els ajude a pagar el 40% de la seua cotització i així puguen tindre una pensió digna", ha assenyalat.

Finalment, Bonig ha indicat que "són una sèrie de mesures directes per a les 347.200 ames i amos de casa que hi ha a la Comunitat Valenciana i que mereixen un reconeixement per tot el treball que s'ha fet durant aquest temps".

next