Bonig: "Puig ha abaixat els braços i ha acceptat que no tindrem un millor finançament amb el PSOE al govern"

La presidenta del PPCV ha retret al líder socialista que haja "estat callat quan altres presidents autonòmics sí que han eixit a reclamar el que es deu a les seues regions"
31 agost 2019 13:04h
Bonig ha instat Puig que "es deixe d'evasives".  / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha afirmat aquest dissabte que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "ha abaixat els braços i ha acceptat que la Comunitat no tindrà millor finançament amb el PSOE en el govern".

Bonig s'ha pronunciat en aquests termes després que Puig, aquest divendres, preguntat per la negativa del PSOE a convocar un debat al Senat sobre el finançament, com demanava el PP, indicara que la situació actual a Espanya és "molt especial" perquè "hi ha una dificultat d'assumir el que és el resultat d'unes eleccions.

Sobre aquest tema, la presidenta del PPCV ha defensat que "debatre sempre hauria de ser viable", però per a Puig i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "no ho és ara que l'executiu està en funcions, però tampoc ho era fa uns mesos". "El Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) no s'ha reunit en 13 mesos per falta d'interés del govern", ha recriminat Bonig en un comunicat.

La dirigent popular ha instat Puig a "deixar-se d'excuses" i "evasives" i al fet que "complisca amb el seu deure com a president del Consell i reclame la convocatòria del CPFF".

"S'entén que no tinga confiança en Pedro Sánchez. Ningú la té, però mai ha de deixar la seua responsabilitat de defensar els interessos dels valencians", ha postil·lat, abans de lamentar que Puig "s'ha plegat a Sánchez i és còmplice de l'asfíxia econòmica de la Generalitat".

Bonig ha assegurat que, "si hui la Comunitat està així, és perquè el PSOE va aprovar un sistema de finançament que menyspreava a la Comunitat Valenciana. El PSOE mai va agafar el guant del PP per a desbloquejar al costat de l'altre gran partit la situació en el Congrés. Pedro Sánchez ha dit alt i clar que no reformarà el model de finançament".

"La gran mentida de Puig"

Per a la representant de PP al País Valencià, el finançament ha sigut "la gran mentida de Puig", ja que al seu judici "era falsa la seua reivindicació", perquè els socialistes "no es manifestaven per un model de finançament, es manifestaven contra el PP", ha remarcat. "Puig ha tornat a trair els valencians en dir obertament i sense filtre que renuncia a reclamar els diners que correspon a la Comunitat".

Bonig ha asseverat que "Puig ja no sap què fer per a tractar de justificar la paralització i desgana del govern de Sánchez sobre el finançament autonòmic". Per a la presidenta del PPCV, el cap del Consell "ha estat callat i desaparegut durant setmanes, fins i tot quan altres presidents autonòmics sí que han sortit a reclamar el que es deu a les seues regions". Per tot això, ha demanat a Puig que es "comporte com a president dels valencians i no pose les sigles del PSOE per davant".

next