Bonig secunda el viratge de Casado i redreça el rumb del PPCV cap al centredreta després de la debacle electoral

La presidenta dels populars valencians recorda a Toni Cantó que ells són el principal partit de l'oposició
3 maig 2019 06:00h
Boing reconeix que el partit ha de tindre un nou discurs "més fresc", que comença per agafar distància amb Vox reconeixent-lo com a extrema dreta, tal com el va qualificar Pablo Casado. / PPCV

VALÈNCIA. Canvi de rumb al PPCV després de les eleccions autonòmiques del passat 28 d'abril, quan el partit presidit per Isabel Bonig va aconseguir 19 escons al parlament. Els populars van perdre, finalment, una dotzena de diputats, però això és aigua passada. Ara toca refer-se i Bonig s'ha reivindicat com a líder de l'oposició després que un Toni Cantó "eufòric" s'autoproclamara durant la nit electoral com a assot del nou Botànic. En l'àmbit estatal, els resultats tampoc no han sigut satisfactoris i Pablo Casado es va afanyar a agafar distància amb Vox tot qualificant-lo com a d'extrema dreta i redreçant el seu partit cap al centredreta. Aquest dijous, la presidenta del PPCV ha secundat el líder estatal, però amb matisos: Vox és ultradreta, però Podem és "extrema esquerra".

Bonig s'ha reivindicat aquest dijous com a líder de l'oposició del bloc de centredreta després dels resultats de les eleccions autonòmiques de diumenge i ha assenyalat que, encara que va veure el candidat de Ciutadans (Cs) a la Generalitat, Toni Cantó, "molt eufòric", el lideratge és dels populars i, si Cantó arriba aquesta legislatura a ajudar, "doncs benvingut".

A més, ha assenyalat que el president Ximo Puig té el PPCV "per a tot el que siga bo per a la Comunitat" i "no tindrà cap problema de convivència per part dels populars, sinó tot el contrari, lleialtat i fermesa", però espera aquesta mateixa lleialtat de tornada, "perquè aquesta legislatura no ha sigut així".

"Jo estic disposada a fer creu i ratlla, però exigisc un mínim de respecte a partits constitucionals, a la líder de l'oposició i al principal partit de l'oposició, que és el PP. Si som capaços de superar això, crec que poden eixir les coses bé, d'ell depén, que estiga preocupat del seu govern, que la convivència està garantida", va emfatitzar Bonig.

La presidenta dels populars es va posar aquest dijous al capdavant de la Junta Directiva Regional del partit per a valorar els resultats del 28-A i dissenyar la campanya per a les municipals i europees del 26 de maig. Sobre el primer punt, va reconéixer que els resultats "no són bons" però que el PPCV "era conscient que la fragmentació del centredreta els faria mal" i se'ls han anat finalment "tants vots a Vox com a Cs; això és així", va destacar.

No obstant això,  els populars estan "contents" perquè, malgrat haver tingut l'abstenció d'uns 40.000 votants del PPCV que no han anat a votar, han tret 154.000 vots més, molts d'ells procedents de l'abstenció.

Segons va remarcar Bonig, aquesta passada legislatura "ha sigut dura i complicada al PPCV", amb la "motxilla" que carregava, però té a favor seu la labor que ha realitzat en l'oposició. Així, Bonig està convençuda que aquest vot perdut "per múltiples raons legítimes tornarà", encara que això "requereix temps i actitud del PP perquè torne a confiar".

Recuperar els vots "no s'aconsegueix de la nit al dia. No és fàcil" i necessita "un procés de renovació, d'actitud i d'oferir un projecte polític interessant", va dir. El PPCV ja "ha protagonitzat una renovació" i va agregar que "les transicions no són fàcils, requereixen temps", i ara "cal renovar el missatge per a fer-lo atractiu, que arribe a la gent". "Els missatges cal adequar-los, han de ser frescos,
però també hem de comptar amb tota la gent del partit", va explicar Bonig.

La presidenta popular va recordar que fa uns anys "semblava que Podem anava a acabar amb el PSOE i ací està", per la qual cosa "cal donar temps". "El que ha de fer el PP és centrar-se en el que l'ha caracteritzat sempre, amb una renovació".

Preguntada sobre si qualificaria, com el líder estatal del PP, a Vox d'extrema dreta, ha assenyalat que li sembla "molt bé", però ha subratllat que Podem "representa a l'extrema esquerra".

Entra un "soci radical"

Bonig va demanar a Puig "prudència i serenitat" a l'hora de formar govern davant l'entrada "d'un soci radical, l'extrema esquerra", que "en algunes qüestions fonamentals per a aquesta comunitat té polítiques complicades i difícils de casar en una economia de lliure mercat, exportadora, turística i de llibertat".

"Li recomane –va indicar– que mire més endins, no siga que aquest bloc d'esquerres, amb l'extrema esquerra i els nacionalistes, es convertisca en un obstacle per al desenvolupament de la Comunitat Valenciana i que qui trenque la convivència siguen ells", va emfatitzar seguint el rol de líder de l'oposició que Bonig va reclamar per al seu partit.

next