Bonig utilitza el valencià i l'educació per a fer veure a Madrid que "a la Comunitat hi ha imposició lingüística"

La líder del PPCV defensa a TVE que hi ha un estratagema per a traslladar la situació política de Catalunya al País Valencià mitjançant "un procés d'adoctrinament"
7 març 2019 11:39h
Bonig assegura que el seu partit és l'únic que "defensa el valencià però amb llibertat". / PPCV

VALÈNCIA. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha defensat aquest dijous durant la seua participació en Los desayunos de TVE que "amb el PPCV hi haurà llibertat d'educació i no hi haurà requisit lingüístic".

Bonig ha reconegut que al seu partit l'avançament de les eleccions li "ve bé". "No podíem seguir en un clima d'inestabilitat des d'estiu, amb el rumor permanent de l'avançament electoral davant el fracàs i esgotament del govern valencià, en una situació de no fer res i desavinences, amb un clima d'inseguretat que no és bo per a l'estabilitat", ha defensat la líder del PPCV.

"Puig avança les eleccions per pur càlcul partidista" i els arguments del president de la Generalitat d'aprofitar la data per a visibilitzar "el problema valencià" és un intent de "disfressar-ho d'agenda valenciana, però no és així", ha relatat Bonig. "Ha decidit unir el seu futur al de Pedro Sánchez relegant l'agenda valenciana. Per les dades que tenim, el triplet de l'aliança de l'esquerra no sumarà", ha assegurat.

Per a Bonig "si hi ha una comunitat que pateix les polítiques que han portat a Catalunya a l'actual situació aquesta és la Comunitat Valenciana per les polítiques de PSPV i Compromís, sobretot en el tema educatiu, on hi ha tot un procés d'adoctrinament, de xantatge lingüístic, de falta de llibertat d'elecció per als pares a l'hora de triar l'educació i la llengua dels seus fills, igual que va passar a Catalunya fa vint anys. Puig és el president que ha permés i tolerat aquesta política. No ho dic jo, ho diuen els milers de ciutadans que van eixir al carrer i les més de 40 sentències del TSJ anul·lant la seua política com, per exemple, el decret del xantatge lingüístic. Hi ha molts municipis valencians on no hi ha oferta en l'ensenyament en llengua castellana. A la Comunitat Valenciana hi ha imposició lingüística. Amb el PPCV hi haurà llibertat d'educació i no hi haurà requisit lingüístic".

Isabel Bonig ha manifestat que "el valencià no és un problema". "El PP defensa el valencià però amb llibertat. El que no permetrem és que es coarte la llibertat dels pares a l'hora de decidir. Només el PP defensa la llibertat educativa a la Comunitat Valenciana, que els pares i mares puguen triar com educar als seus fills", ha continuat.

next