Borbotó acull aquest dissabte una viquimarató sobre dones i pilota valenciana

La Federació de Pilota Valenciana i Amical Wikimedia uneixen forces en el projecte Va de Dona 2019 per a editar l'enciclopèdia digital
21 febrer 2019 18:30h
Aquest dissabte, 23 de febrer, viquipedistes i amants de l'esport faran una trobada-taller de 10.00h a 14.00h al carrer de la pilota de Borbotó. / FRANCESC FORT

VALÈNCIA. Des que la Fundació Wikimedia va decidir que un dels seus eixos programàtics seria combatre la bretxa de gènere en el coneixement global, "la Viquipèdia s'ha convertit en un agent important a l'hora de lluitar contra aquesta discriminació històrica", segons descriuen els seus responsables. 

Per això, en aquesta ocasió la Federació de Pilota Valenciana i Amical Wikimedia uneixen forces en la realització d'una Viquimarató per la Dona i la Pilota Valenciana. "No debades, la pilota valenciana és un dels esports on les modalitats femenines tenen major protagonisme", indiquen en una nota de premsa.

Aquest dissabte, 23 de febrer, viquipedistes i amants de l'esport faran una trobada-taller de 10.00h a 14.00h al carrer de la pilota de Borbotó per a editar sobre l'esport en l'enciclopèdia digital. Es tracta d'una activitat gratuïta i oberta al públic on qualsevol persona podrà aprendre a editar la Viquipèdia i ampliar informació sobre l'esport valencià.

Entre les persones participants hi haurà una combinació d'editors de la Viquipèdia així com algunes de les pilotaires que han disputat competicions de pilota tant en l'àmbit local com en l'internacional.

Es pot participar en el taller amb un ordinador portàtil o una tauleta, i no cal tindre experiència prèvia. Es pot trobar més informació al viquiprojecte Va de Dona 2019.

next