Boris Johnson demana formalment una tercera extensió del Brèxit obligat per Westminster

El primer ministre britànic continua advocant perquè l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea es faça efectiva el 31 d'octubre
20 octubre 2019 11:16h
Johnson  ha enviat diverses cartes a la UE explicant la situació. / ACN

LONDRES (ACN). Sorpresa en el 'superdissabte' al Parlament britànic. Westminster no va votar finalment sobre l'acord del Brèxit i va forçar el primer ministre, Boris Johnson, a sol·licitar una tercera extensió de l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea, amb data límit prevista per al 31 d'octubre. 

Amb 326 vots a favor i 306 en contra, els partits de l'oposició van tancar files amb una vintena de tories expulsats i van aprovar una esmena que obligava Johnson a demanar aquesta nova pròrroga del Brèxit fins al 31 de gener del 2020. "No negociaré un ajornament i la llei tampoc m'hi obliga. Diré als nostres amics i col·legues a la UE que una altra pròrroga serà dolenta per a aquest país i per a la Unió Europea", va afirmar amb resignació el premier britànic.

És per això que Johnson ha enviat un parell de missives a la UE. Primer, una fotocopia d'una carta sense firmar a Brussel·les demanant la pròrroga del Brèxit –i anunciant que ho fa obligat pel Parlament– i després una segona carta, aquesta vegada signada al·legant que personalment creu que l'extensió "seria un error". 

"No em sent intimidat ni consternat", va puntualitzar Johnson després d'encaixar un nou revés en els seus plans per a aprovar el Brèxit. Així mateix, el primer ministre britànic v anunciar la seua intenció de sotmetre finalment a votació l'acord la propera setmana (probablement dilluns) i així aconseguir "una aclaparadora majoria". 

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, va anunciar pels voltants de les 23.00 hores d'aquest dissabte que ja ha rebut la sol·licitud de pròrroga del Brèxit per part del Regne Unit i que l'avaluarà amb els líders dels 27 països membres.

next