Boris Johnson perd la majoria en el parlament britànic

Un dels diputats del primer ministre ha decidit passar-se al partit dels liberals demòcrates, cosa que ha deixat els conservadors en minoria
3 setembre 2019 18:00h
Johnson perd la majoria en un moment crucial per al Brèxit. / EUROPA PRESS 

LONDRES. El primer ministre britànic Boris Johnson ha perdut la majoria al parlament de Westminster. Un diputat conservador ha anunciat que deixa el partit i s'uneix als liberals demòcrates, de manera que deixa el primer ministre en minoria a la cambra en un moment clau en les negociacions per al Brèxit.

Aquesta vesprada està previst que l'oposició presente a la cambra un projecte de llei per evitar que el Regne Unit isca de la Unió Europea sense acord i forçar el govern a demanar una extensió a la UE si no hi ha pacte abans del 19 d'octubre.

Amb la pèrdua de la majoria, la derrota de Johnson en la votació per aquest projecte de llei és molt més probable i fa gairebé inevitable que acabe demanant la convocatòria d'eleccions, com apuntaven dilluns a la premsa britànica fonts de l'executiu.

El diputat trànsfuga és Phillip Lee, que ha assegurat a través d'una carta publicada a les xarxes socials que està "preocupat" per l'estratègia tory en el Brèxit, que considera que està "contaminada" pel "populisme i el nacionalisme anglés".

next