El Botànic acusa el PPCV "d'alliçonar" un compareixent abans de la comissió d'investigació sobre el cas Taula

Un diputat 'popular' va seguir Miguel Barranca pels corredors de les Corts per a explicar-li "què seria convenient que diguera" en la seua intervenció
19 febrer 2019 13:22h
Miguel Barranca,  durant la seua compareixença a les Corts aquest dilluns. / INMA CABALLER, CORTS VALENCIANES

VALÈNCIA. PSPV-PSOE, Compromís i Podem han presentat una queixa formal a la Mesa de les Corts en la qual acusen el portaveu del PPCV en la comissió d'investigació del cas Taula, Fernando Pastor, "d'alliçonar" un dels compareixents, Miguel Barranca –exgerent de l'empresa pública Ciegsa–, i demanen que s'adopten "mesures" sobre aquest tema.

Així ho ha explicat als mitjans de comunicació el portaveu de Compromís, Fran Ferri, qui ha indicat que en la sessió d'aquest dilluns de la comissió d'investigació van ser "testimonis" de com en els corredors de la cambra el portaveu 'popular' intentava "alliçonar" Barranca sobre què seria "convenient que diguera".

"Va ser una escena en la qual es demostra una vegada més que el PP continua sent sinònim de corrupció, que intenta alliçonar els compareixents que venen a parlar de casos que l'afecten directament", ha afirmat Ferri.

Així, ha explicat que l'escrit exposa la situació ocorreguda i demana a la Mesa que adopte les mesures que considere "oportunes" per a defensar "el dret dels compareixents" i el dret dels portaveus de la comissió i de la ciutadania a "conéixer la veritat sense que hi haja intermediaris ni manipulacions".

Ferri ha admés que el reglament de les Corts no preveu mesures concretes per a un cas com aquest, per la qual cosa la Mesa haurà d'acordar "el que considere oportú", que al seu judici podria ser una amonestació o un advertiment públic.

Finalment, ha recordat que en la comissió d'investigació sobre l'accident de metro de València del 2006 ja es va veure com es van gastar diners públics per a "alliçonar" alguns compareixents.

next